Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Quick opúšťa LA, ho vymenili ho do Columbusu za Gavrikova a Korpisala

Americký hokejový brankár Jonathan Quick v drese Los Angeles. Foto: TASR/AP

Tridsaťsedemročný Quick bol celú svoju doterajšiu profiligovú kariéru verný iba Los Angeles. Kings ho draftovali v roku 2005 v 3. kole z celkového 72. miesta, v profilige debutoval v sezóne 2007/2008.

Los Angeles 1. marca (TASR) - Americký hokejový brankár Jonathan Quick opúšťa po 16 rokoch Los Angeles. Kings ho tri dni pred uzávierkou výmien v NHL poslali do Columbusu za obrancu Vladislava Gavrikova a brankára Joonasa Korpisala. Ďalšie detaily nie sú známe, kluby zatiaľ transakciu oficiálne nepotvrdili. Podľa špecializovaných portálov Sportsnet a Daily Faceoff sa však "králi" vzdali aj voľby v 1. kole tohtoročného draftu.

Tridsaťsedemročný Quick bol celú svoju doterajšiu profiligovú kariéru verný iba Los Angeles. Kings ho draftovali v roku 2005 v 3. kole z celkového 72. miesta, v profilige debutoval v sezóne 2007/2008. V rokoch 2012 a 2014 sa významným spôsobom podieľal na zisku Stanleyho pohára. V prebiehajúcom ročníku odchytal za "kráľov" 31 stretnutí, v ktorých dosiahol priemer 3,50 gólu na zápas a úspešnosť zásahov 91,1 percenta. Celkovo má na konte 743 duelov v základnej časti a 92 v play off. Po tejto sezóne sa mu končí desaťročný kontrakt, ktorý mu garantoval v priemere 5,8 milióna dolárov za sezónu, a v lete sa môže stať neobmedzeným voľným hráčom, rovnako ako Gavrikov a Korpisalo.

Dvadsaťsedemročný Gavrikov bol jeden z najžiadanejších obrancov na prestupovom trhu, platový rozpočet Blue Jackets zaťažoval sumou 2,8 milióna dolárov. V 52 dueloch tejto sezóny si pripísal tri góly a sedem asistencií. O rok starší Korpisalo takisto strávil celú svoju doterajšiu kariéru v Columbuse. Fínsky brankár odchytal v prebiehajúcom ročníku NHL 28 zápasov s gólovým priemerom 3,17 a úspešnosť zásahov 91,3 percenta.

Quick je po Patrickovi Kaneovi, ktorý zamieril v utorok z Chicaga do NY Rangers, ďalšia významná osobnosť a klubová ikona meniaca dres pred uzávierkou. Prvýkrát v histórii štyroch najvýznamnejších zámorských profesionálnych líg (MLB, NBA, NFL, NHL) sa uskutočnila v jednu sezónu a v jeden deň výmena dvoch hráčov, ktorí odohrali za jeden klub 15 a viac sezón.