Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Rozlúčka s Pelém bude na štadióne Santosu, pochovajú ho v utorok

Ľudia kráčajú okolo podobizne brazílskej futbalovej legendy Pelého pred štadiónom Vila Belmiro na predmestí Sao Paola vo štvrtok 29. decembra 2022 Pelé, jeden z najlepších futbalistov histórie, zomrel vo veku 82 rokov vo štvrtok 29. decembra 2022. Foto: TASR/AP

Jeden z najlepších futbalistov histórie zomrel vo štvrtok vo veku 82 rokov. Už dlhšie sa trápil so zdravotnými problémami.

Sao Paulo 30. decembra (TASR) - Poslednú možnosť rozlúčiť sa s brazílskou futbalovou legendou Pelém bude mať verejnosť v pondelok a utorok na štadióne Vila Belmiro na predmestí Sao Paola. Stánok patrí klubu FC Santos, na ktorom Pelé odštartoval svoju úspešnú kariéru.

Rakva bude vystavená v stredovom kruhu a zotrvá na mieste 24 hodín. Následne zamieri ulicami Santosu aj k bydlisku Pelého mamy Celeste, ktorá má 100 rokov, nevníma a je pripútaná k posteli. Pohreb prebehne v budove poschodového cintorínu Memorial Necrópole Ecumnica v uzavretom kruhu rodiny.

Jeden z najlepších futbalistov histórie zomrel vo štvrtok vo veku 82 rokov. Už dlhšie sa trápil so zdravotnými problémami. Pred rokom ho začali liečiť na rakovinu hrubého čreva, v septembri 2021 podstúpil operáciu a následne začal s chemoterapiou. Predtým mal problémy aj s chrbticou, kolenami a absolvoval aj operáciu bedrového kĺbu. Komplikácie mu spôsobili aj žlčové kamene.



Pelé doviedol Brazíliu k titulom majstra sveta v rokoch 1958, 1962 a 1970. V 92 zápasoch za národný tím dal 77 gólov a je historicky najlepší strelec svojej vlasti spoločne s Neymarom.