Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Ramsey sa po Baleovom konci kariéry stal novým kapitánom Walesu

Na snímke v strede hráč Walesu Aaron Ramsey oslavuje so spoluhráčmi Garethom Baleom (vľavo) a Joe Allenom (vpravo) svoj úvodný gól v zápase 10. kola E-skupiny kvalifikácie na EURO 2020 Wales - Maďarsko v Cardiffe 19. novembra 2019. FOTO TASR/AP Foto: TASR

Tridsaťdvaročný stredopoliar Nice, ktorý odohral v reprezentácii 78 zápasov povedie mužstvo s kapitánskou páskou prvýkrát v nadchádzajúcich dvoch kvalifikačných zápasoch na Euro 2024.

Cardiff 14. marca (TASR) - Aaron Ramsey sa stal novým kapitánom futbalistov Walesu. V tejto funkcii nahradil Garetha Balea, ktorý ukončil svoju kariéru v januári po tom, čo získal rekordných 111 štartov a 41 gólov za Wales.

Tridsaťdvaročný stredopoliar Nice, ktorý odohral v reprezentácii 78 zápasov povedie mužstvo s kapitánskou páskou prvýkrát v nadchádzajúcich dvoch kvalifikačných zápasoch na Euro 2024. Wales nastúpi v D-skupine najprv na ihrisku Chorvátska (25. marca) a o tri dni privíta Lotyšsko.

"Vnímam to ako prirodzený postup po odchode Garetha. Dostal veľkú príležitosť pracovať s mladými hráčmi. Je v správnom období svojej kariéry, aby viedol chlapcov a vychutnáva si to. Hovoril som s Aaronom, ktorý si to veľmi váži a teší sa na svoju úlohu," povedal tréner Rob Page podľa agentúry DPA.

Ramsey už túto úlohu vykonával predtým, keď ho v marci 2011 vo veku 20 rokov vymenoval za kapitána Walesu zosnulý Gary Speed. Jeho nástupca Chris Coleman v októbri 2012 odovzdal pásku Ashleymu Williamsovi, aby sa Ramsey mohol sústrediť na svoju hru.