Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Rangers porazili Boston, medveďom nestačil ani 300. gól Marchanda

Hokejisti Bostonu Bruins, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Minnesota zvíťazila doma nad Los Angeles 3:1 a dosiahla piate víťazstvo za sebou.

New York 27. februára (TASR) - Hokejisti New Yorku Rangers triumfovali v zápase zámorskej NHL v noci na sobotu na domácom ľade nad Bostonom 6:2. Rangers zdolali Bruins prvýkrát z troch doterajších vzájomných duelov v ročníku. V bránke hostí nedostal príležitosť slovenský reprezentant Jaroslav Halák, ktorý opäť kryl chrbát Fínovi Tuukovi Raskovi.

V Madison Square Garden boli prvýkrát v sezóne aj diváci. Domáci hráči ich po súboji pozdravili a viacerým fanúšikom pri odchode z ľadu darovali hokejky. Na tribúny sa dostalo celkovo 1800 fanúšikov a ich prítomnosť potešila ja Ryana Stromea, autora gólu a dvoch asistencií: "Určite nám dodali iskru. Keď sa hrala hymna, mal som husaciu kožu a cítil som energiu, ktorú som už dlho nezažil." Strome v úvode druhej tretiny zvýšil na 2:0 a na jeho zásah zareagoval kontaktným gólom Patrice Bergeron, pre ktorého to bol 889. bod v drese "medveďov", v klubovej štatistike sa tak dostal na piate miesto o bod pred Bobbyho Orra. Domáci definitívne rozhodli v závere druhého dejstva. V priebehu 12 sekúnd skórovali Colin Blackwell a Chris Kreider. V úvode tretej tretiny Pavel Bučnevič s Jonnym Brodzinskim pridali ďalšie dva góly. "Počas sezóny sme viackrát zahodili zápas, keď sme viedli o gól, takže keď sme v závere druhej tretiny pridali dva zásahy, cítili sme sa oveľa pohodlnejšie, potom sme ešte dvakrát skórovali v tretej časti hry," povedal pre web NHL obranca "jazdcov" Adam Fox.

Bruins už dokázali v záverečnej dvadsaťminútovke iba znížiť vďaka Bradovi Marchandovi, ktorý strelil svoj 300. gól v základnej časti NHL. "Strácali sme priveľa pukov a hrali nezodpovedne. Sme sklamaní, nedá sa vyhovárať na únavu, aj keď to bol trochu mentálny boj. Dostali sme ľahké góly a chlapci už potom nenašli správny recept," skonštatoval tréner Bostonu Bruce Cassidy.

Minnesota zvíťazila doma nad Los Angeles 3:1 a dosiahla piate víťazstvo za sebou. Zároveň tým ukončila šesťzápasovú víťaznú šnúru Kings. Prispel k tomu aj brankár Cam Talbot, ktorý odchytal prvý zápas od 2. februára, keď mu stopku vystavil covidový protokol. "Zo začiatku mi chvíľu trvalo, kým som sa do toho dostal, ale to je po takej dobe asi normálne. Som rád, že to napokon takto dopadlo a chlapci mi pomohli," povedal Talbot.

Colorado uspelo na ľade Arizony 3:2. Víťazstvo "lavín" režíroval Nazem Kadri, ktorý ku gólu pridal aj dve asistencie. Najmä vďaka nemu Colorado vyhralo po dvoch prehrách. "Keď prehráte dva zápasy za sebou, nie je to ideálne. Chceli sme sa už naštartovať, kontrolovali sme zápas a vyšlo to," povedal Kadri. Pamätný zápas to bol najmä pre brankára Huntera Misku, ktorý proti bývalým spoluhráčom dosiahol 16 zákrokov. Zaznamenal tak prvé víťazstvo v kariére v NHL, v ktorej nastúpil zatiaľ v štyroch súbojoch.

sumáre:


NEW YORK RANGERS - BOSTON BRUINS 6:2 (1:0, 3:1, 2:1)

Góly: 14. Gauthier (Lindgren), 23. Strome (Lafreniere, Kreider), 39. Blackwell (Fox, Strome), 40. Kreider (Strome), 42. Bučnevič (Fox, Lindgren), 44. Brodzinski (Brodzinski, Smith) – 25. Bergeron (Pastrňák, Marchand), 48. Marchand (Pastrňák, Zbořil). Brankári: Georgijev - Rask, strely na bránku: 34:33


MINNESOTA WILD - LOS ANGELES KINGS 3:1 (3:1, 0:0, 0:1)

Góly: 13. Kaprizov (Brodin, Zuccarello), 15. Bjugstad (Suter, Spurgeon), 16. Eriksson (Greenway, Fiala) – 58. Carter (Athanasiou, Vilardi). Brankári: Talbot - Quick, strely na bránku: 30:28


ARIZONA COYOTES - COLORADO AVALANCHE 2:3 (0:0, 0:1, 2:2)

Góly: 59. Kessel (Dvorak, Chychrun), 60. Caggiula (Garland, Kessel) – 22. Rantanen (Kadri, MacKinnon), 47. Burakovsky (Kadri, Rantanen), 51. Kadri (Makar). Brankári: Hill - Miska, strely na bránku: 18:28