Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

Rangers prehrali s Devils, Gáborík sa bodovo nepresadil

Slovenský krídelník New Yorku Rangers Marián Gáborík (vľavo) a obranca New Jersey Devils Peter Harrold Foto: TASR/AP Photo

Marián Gáborík si za necelých 17 minút čistého času na ľade stihol nazbierať dva mínusové body a päť neúspešných streleckých pokusov.

New York 22. mája (TASR) - Hokejisti New Jersey Devils zvíťazili vo štvrtom finále Východnej konferencie zámorskej NHL na domácom ľade nad New Yorkom Rangers presvedčivo 4:1 a vyrovnali stav série na 2:2.

Slovenský útočník hostí Marián Gáborík sa opäť bodovo nepresadil a za necelých 17 minút čistého času na ľade stihol nazbierať dva mínusové body a päť neúspešných streleckých pokusov. Najväčšiu šancu mal v polovici zápasu, no jeho strelu s náprahom približne z desiatich metrov domáci brankár Martin Brodeur tiež vykryl. Štyridsaťročný veterán v jeho 186. dueli v play off exceloval a o čisté konto ho obral iba necelých šesť minút pred koncom Ruslan Fedotenko. Všetko si však vynahradil pri záverečnom powerplay hostí, keď po zákroku rýchlo rozohral akciu Devils, na konci ktorej bol gól do prázdnej bránky Rangers z hokejky Zacha Parisa. Pre Brodeura to bol už štvrtý bod vo vyraďovačke, čo je absolútnym brankárskym rekordom v dejinách profiligy.

Obrovské skúsenosti a rozvahu prejavil Brodeur v tretej tretine po tom, čo ho bez akejkoľvek predchádzajúcej provokácie udrel päsťou do hrudníka bývalý spoluhráč Mike Rupp. "Staral som sa len o vlastnú prácu a po nikom som radšej nekričal. A tobôž nie po Ruppovi, keďže je taký obrovský. Navyše, myslím, že bol nabrúsený a chcel si to na niekom vybiť. Mrzí ma, že si to dovolil, ešte nikto ma nikdy takto neudrel, ale aspoň sme získali štvorminútovú presilovku a pomohlo nám to vyhrať zápas," komentoval gólman diablov. Iľja Kovaľčuk k incidentu, ktorý odštartoval sériu strkaníc a dokonca aj vášnivú slovnú výmenu medzi oboma trénermi, dodal: "Neviem, čo mu prebiehalo mysľou, no som si istý, že sa za to ospravedlní. Toto nie je šach, ale hokej. Dnes sme boli my hladnejší a od začiatku sme na nich vyleteli. Je to veľký boj a už sa nemôžeme dočkať ďalšieho zápasu." Rangers ani pri siedmej príležitosti v play off nedokázali zvýšiť vedenie v sérii a opäť dovolili súperom vyrovnať.

Piaty zápas je na programe v noci na štvrtok o 2.00 SELČ, séria mestských rivalov sa vracia za rieku Hudson na ostrov Manhattan do domovského stánku jazdcov Madison Square Garden.



play off zámorskej NHL:

finále Východnej konferencie, štvrtý zápas:

New Jersey - NY Rangers 4:1 (2:0, 0:0, 2:1)


Góly: 9. Salvador (Ponikarovskij, Clarkson), 12. Zajac (Parise, Zubrus), 43. Parise (Kovaľčuk, Henrique), 59. Parise (Salvador, Brodeur) - 55. Fedotenko (Richards, Del Zotto). Brankári: Brodeur - Lundqvist, strely na bránku: 30:29, 17.625 divákov.

/stav série: 2:2/