Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Rangers s Halákom podľahli Ottawe, Černák odstúpil pre zranenie

Brankár New Yorku Rangers s Jaroslav Halák v zápase proti Ottawe 3. marca 2023. Foto: TASR/AP

V drese Rangers debutoval po príchode z Chicaga útočník Patrick Kane, ktorý nastúpil na krídle 2. formácie vedľa Vincenta Trochecka a Artemija Panarina.

New York 3. marca (TASR) - Hokejisti Dallasu Stars zvíťazili v zápase NHL na ľade Chicaga Blackhawks 5:2. Tretím hetrikom v kariére sa na výsledku podieľal útočník hostí Roope Hintz, trojgólový večer uzavrel zásahom do prázdnej bránky. V ôsmom zápase za sebou bodovali hokejisti Minnesoty, keď vyhrali vo Vancouveri 2:1. Oba góly hostí strelil Kirill Kaprizov.

Hokejisti New Yorku Rangers v bránke s Jaroslavom Halákom prehrali s Ottawou 3:5. Slovenský brankár inkasoval 4 góly z 33 striel. Jeho krajan Erik Černák nedohral zápas svojej Tampy Bay proti Pittsburghu (4:5 pp), z ktorého v 2. tretine odstúpil pre zatiaľ nešpecifikované zranenie. V stretnutí stihol odohrať vyše 13 minút, počas ktorých mal jeden mínusový bod.

V drese Rangers debutoval po príchode z Chicaga útočník Patrick Kane, ktorý nastúpil na krídle 2. formácie vedľa Vincenta Trochecka a Artemija Panarina. Do kanadského bodovania sa nezapísal, zaznamenal dva mínusové body, na ľade bol 19 minút a 36 sekúnd a na súperovu bránku vyslal štyri strely. "Obliecť si prvýkrát dres Rangers bola skvelá skúsenosť. Samozrejme, že by som bol spokojnejší keby som hral lepšie a keby sme vyhrali, ale verím, že to príde," povedal pre webstránku nhl.com Kane, ktorý prvých 16 sezón v profilige hral za Chicaga. Blackhawks ho pred uzávierkou trejdov šestrili, krídelník s číslom 88 tak nastúpil prvýkrát od 22. februára. "Mierne som vypadol z tempa, bol som trochu 'hrdzavý', ale v novom tíme sa cítim dobre," dodal Kane. Brankár Jaroslav Halák dosiahol 87,9-percentnú úspešnosť zákrokov a prehral v treťom zápase v rade. Útočník Ottawy Derick Brassard strelil dva góly vo svojom 1000. zápase v NHL. "Na tento duel nezabudnem do konca života. Bolo to úžasné. Vstával som skoro ráno a celý deň som mal pocit, že sa mi točí hlava," povedal Brassard, ktorý v rokoch 2012-2016 bol hráčom "jazdcov".

Rangers viedli po góle Chrisa Kreidera, ktorý skóroval v oslabení, ale v polovici zápasu udreli hostia dvakrát v priebehu 21 sekúnd a vyhrávali 2:1. Ešte v prostrednej časti síce Jacob Trouba a Vladimir Tarasenko po "forsbergovskom" blafáku opäť dostali domácich do vedenia, v tretej dvadsaťminútovke však už skórovali len Senators a ich víťazstvo spečatil do prázdnej bránky Tim Stützle. Halák s výnimkou vyrovnávajúceho gólu Brassarda na 3:3, keď zle rozohral puk, nemal pri inkasovaných góloch veľa šancí. "Striedali sme dobré aj zlé momenty. Musíme zlepšiť presilovky, bolo tam veľa zbytočných nahrávok," uviedol kormidelník “jazdcov” Gerard Gallant.

Černák odstúpil zo zápasu proti Pittsburghu v druhej tretine, keď inkasoval strelu pukom do korčule. Tréner Jon Cooper nemal po zápase informácie o jeho stave. Slovenský zadák bol naposledy na ľade šesť minút pred koncom druhej tretiny. O štvrtom víťazstve Pittsburghu za sebou rozhodol v predĺžení svojím druhým gólom v zápase útočník Jason Zucker. Dva góly v rozpätí 25 sekúnd strelil Jeff Petry a stal sa štvrtým obrancom za predchádzajúcich 15 rokov, ktorému sa podaril podobný kúsok. Pred ním to dokázali Erik Karlsson (23 sekúnd), Brent Burns (22 sekúnd) a Dustin Byfuglien (16 sekúnd). Brankár Tristan Jarry chytil 27 striel. "Je dôležité vyhrávať bez ohľadu na to, kto stojí proti vám. K Lightning máme samozrejme veľký rešpekt, je to silný tím a víťazstvo je cenné. Zaslúžili sme si ho bojovnosťou,” povedal tréner "tučniakov" Mike Sullivan. "Blesky" prehrali tretí z predchádzajúcich štyroch, v šiestom dueli za sebou skóroval Brayden Point. Nikita Kučerov si asistenciou predĺžil rekordnú domácu bodovú sériu na 21 zápasov, v drese Penguins debutoval po výmene z Nashvillu Mikael Granlund.

Hráči Bostonu Bruins potvrdili pozíciu najlepšieho tímu súťaže a na domácom ľade si poradili s Buffalom 7:1. Ako prvý tím v sezóne nazbierali 100 bodov. Český útočník David Pastrňák oslávil podpis osemročného kontraktu na 90 miliónov dolárov gólom a dvoma asistenciami, rovnakú bilanciu mal aj obranca Dmitrij Orlov. Bruins vyhrali deviaty zápas v rade a vytvorili rekord NHL, keď métu 100 bodov dosiahli v 61. zápase sezóny. Doteraz mali najlepší zápis hokejisti Montrealu Canadiens, ktorí v ročníku 1976/77 na stobodovú métu potrebovali o jeden zápas viac. "Pre mňa osobne to veľa neznamená. Som rád, že stále zvládame ťažké zápasy a je radosť sledovať našich hráčov ako ich hokej baví a ako chcú vyhrávať," povedal tréner “medveďov” Jim Montgomery. Dvakrát skóroval český útočník Jakub Lauko, Jeremy Swayman zaznamenal 26 zákrokov. Škvrnou na triumfe Bruins je zranenie Brada Marchanda, ktorý odstúpil zo zápasu v druhej tretine.

Štvrtú prehru v sérii zaznamenali hráči Detroitu. Na domácom ľade podľahli Seattlu 4:5, víťazný gól, svoj druhý v zápase, strelil v 64. minúte Oliver Bjorkstrand. Dvakrát skóroval aj Jared McCann, ktorý pridal aj asistenciu na víťazný zásah Kraken.

Z víťazstva na súperovom ľade sa tešili aj hráči Nashvillu, ktorí triumfovali na Floride 2:1. Rozdielový gól pri svojom debute v drese Predators strelil John Leonard. Dvadsaťštyriročného útočníka, ktorý hral predtým za San Jose, povolal klub pred zápasom z farmy. Víťazstvo Nashvillu vychytal Kevin Lankinen (30 zákrokov), obranca Roman Josi asistoval pri oboch góloch.

Na víťazstve Dallasu sa vo svojom debutovom zápase v NHL podieľal aj 25-ročný brankár Matt Murray (19 zásahov). "Dlho som čakal na šancu a som rád, že sa mi splnil sen. Nič lepšie ako víťazstvo v debutovom zápase som si nemohol priať," povedal kanadský brankár. Po zápase kluby informovali o výmene útočníka Maxa Domiho a brankára Dylana Wellsa z Chicaga do Dallasu za brankára Antona Chudobina.

Hokejisti Calgary prehrali vo štvrtom zápase za sebou, keď na domácom ľade nestačili na Toronto, ktorému podľahli 1:2. Nerozhodný stav zlomil na začiatku tretej tretiny Calle Järnkrok. Skóroval aj Mitchell Marner, dve asistencie si pripísal Austin Matthews. Brankár Joseph Woll mal 25 úspešných zákrokov. Do zostavy Flames sa opäť nedostal Adam Ružička.

Kaprizov zaznamenal osemnásty viacgólový duel a v klubovej histórii vyrovnal na treťom mieste zápisy Erica Staala a Mikka Koivua. Rekord Wild drží Marián Gáborík (41). "Nemali sme odpoveď na hráča s číslom 97. Páni, je to neuveriteľný hokejista, svetový hráč, ktorý je miestami nezastaviteľný," nešetril chválou na adresu Kaprizova tréner domácich Rick Tocchet.

Hokejisti Los Angeles zdolali Montreal 3:2, keď v tretej tretine skórovali v priebehu 63 sekúnd Gabriel Vilardi a Anže Kopitar a dostali Kings do dvojgólového vedenia. Hostia už len znížili zásluhou Denisa Gurianova, ktorý sa v drese Canadiens presadil prvýkrát po výmene z Dallasu. Sériu šiestich prehier zastavili hráči St. Louis, v San Jose vyhrali 6:3. Štyri asistencie nazbieral Pavel Bučnevič.

NHL - sumáre:



Boston Bruins - Buffalo Sabres 7:1 (0:0, 2:0, 5:1)

Goly: 33. Orlov (Lindholm, Pastrňák), 34. Lauko (Carlo, Orlov), 49. Zacha (Krejčí, Pastrňák), 55. Pastrňák (Krejčí, Zacha), 57. Bergeron (Orlov, Carlo), 58. Clifton (Hathaway, Coyle), 60. Lauko (Coyle, Grzelcyk) - 56. Mittelstadt (Peterka, Krebs). Brankári: Swayman - Luukkonen, strely na bránku: 42:27



Detroit Red Wings - Seattle Kraken 4:5 po predĺžení (2:3, 2:1, 0:0 - 0:1)

Góly: 4. Chiarot (Copp, Fabbri), 19. Erne (Seider, Larkin), 23. Berggren (Zadina, Lindström), 35. Walman - 2. McCann (Eberle, Beniers), 6. Bjorkstrand (Wennberg, Schwartz), 13. McCann (Dunn, Tolvanen), 27. Schwartz (Eberle, Beniers), 64. Bjorkstrand (McCann, Schultz). Brankári: Husso - Jones (23. Grubauer), strely na bránku: 29:37



Florida Panthers - Nashville Predators 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)

Góly: 24. Montour (Lomberg, Gudas) - 14. Duchene (Evangelista, Josi), 20. Leonard (Josi, Glass). Brankári: Bobrovskij - Lankinen, strely na bránku: 31:22



New York Rangers - Ottawa Senators 3:5 (1:0, 2:2, 0:3)

Góly: 7. Kreider (Fox, Zibanejad), 33. Trouba (Panarin, Trocheck), 35. Tarasenko (Zibanejad, Harpur), - 30. Pinto (DeBrincat, Batherson), 31. Brassard (Joseph, Gambrell), 42. Brassard (Giroux), 44. Giroux (Hamonic, Tkachuk), 58. Stützle (Tkachuk, Giroux). Brankári: HALÁK - Talbot, strely na bránku: 32:34



Tampa Bay Lightning - Pittsburgh Penguins 4:5 po predĺžení (1:0, 1:3, 2:1 - 0:1)

Góly: 6. Colton (Jeannot, Sergačev), 30. Point (Killorn, Sergačev), 41. Stamkos (Kučerov, Vasilevskij), 56. Hedman (Stamkos, Point) - 27. Petry (Crosby), 27. Petry (Carter, Heinen), 36. Zucker (Pettersson, Carter), 47. O´Connor (Archibald, Letang), 63. Zucker (Petterson, Rakell). Brankári: Vasilevskij - Jarry, strely na bránku: 31:32



Chicago Blackhawks - Dallas Stars 2:5 (1:2, 1:0, 0:3)

Góly: 16. Guttman (Johnson, Tinordi), 21. S. Jones - 11. Hintz (Pavelski, Heiskanen), 18. Hintz (Heiskanen, Robertson), 41. Benn (Johnston, Dadonov), 59. Lindell (Pavelski), 60. Hintz (Robertson). Brankári: Mrázek - Murray, strely na bránku: 21:36



Calgary Flames - Toronto Maple Leafs 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

Góly: 3. Coleman - 28. Marner (Matthews, Kämpf), 43. Järnkrok (Rielly, Nylander). Brankári: Markström - Woll, strely na bránku: 26:34



Vancouver Canucks - Minnesota Wild 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Góly: 15. Boeser (Kravcov, Garland) - 1. Kaprizov (Zuccarello, Spurgeon), 24. Kaprizov (Hartman, Reaves). Brankári: Demko - Fleury, strely na bránku: 22:36



Los Angeles Kings - Montreal Canadiens 3:2 (0:1, 1:0, 2:1)

Góly: 28. Iafallo (Vilardi), 48. Vilardi (Roy, Durzi), 49. Kopitar (Byfield) - 10. Anderson, 50. Gurianov (Matheson, Savard). Brankári: Copley - Allen, strely na bránku: 33:21.



San Jose Sharks - St. Louis Blues 3:6 (2:0, 0:4, 1:2)

Góly: 4. Barabanov (Johnsson, Ferraro), 7. Couture (Karlsson, Barabanov), 47. Lorentz (Benning) - 23. Parayko (Alexandrov, Leivo), 26. Kyrou (Bučnevič, Krug), 30. Brown (Bučnevič, Parayko), 39. Schenn (Kyrou, Bučnevič), 45. Pitlick (Alexandrov), 58. Kapanen (Bučnevič, Schenn). Brankári: Reimer - Greiss, strely na bránku: 25:23.

Slováci v akcii:

Erik Černák (Tampa Bay) 13:31 0 0 0 -1 1 0

Jaroslav Halák (New York Rangers) 57:38 24/28 87,9


/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/ brankár: počet odchytaných minút, zákroky/strely, percentuálna úspešnosť zásahov/