Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

Rangers vrátili úder, po výhre 3:0 u Devils vedú v sérii 2:1

Brankár Rangers Henrik Lundqvist Foto: TASR/AP

Marián Gáborík vyšiel bodovo naprázdno, pričom zaznamenal za takmer 17 minút pobytu na ľade tri strelecké pokusy.

New York 20. mája (TASR) - Hokejisti New Yorku Rangers zvíťazili v treťom finále Východnej konferencie zámorskej NHL na ľade New Jersey Devils 3:0 a ujali sa vedenia v sérii 2:1.

Výhre pomohol vrchovatou mierou brankár "jazdcov" Henrik Lundqvist, ktorý eliminoval všetkých 36 striel domácich. Jeho slovenský spoluhráč Marián Gáborík vyšiel bodovo naprázdno, pričom zaznamenal za takmer 17 minút pobytu na ľade tri strelecké pokusy.

Hostia rozhodli o svojom v triumfe až v záverečnom dejstve, v ktorom strelili všetky tri góly. Prvý a zároveň rozhodujúci vsietil v 44. minúte obranca Dan Girardi a triumf neskôr spečatili útočníci Chris Kreider a Ryan Callahan. Tréner Rangers John Tortorella po stretnutí nešetril chválou na adresu Lundqvista, ktorý zaznamenal už šiesty shutout v play off proti rivalovi z opačného brehu rieky Hudson.

"Náš tím čerpá z Henrikovej pozitívnej energie. Je mimoriadne súťaživým hokejistom a to prospieva celému klubu," citovala Tortorellu oficiálna stránka súťaže, pričom jeho náprotivok zo striedačky New Jersey Peter DeBoer dodal: "Rozdielovým faktorom bol súperov brankár."

Štvrtý zápas série je na programe v noci na utorok o 2.00 SELČ, znovu v domovskom stánku New Jersey v Prudential Center.





play off zámorskej NHL:

finále Východnej konferencie:

NEW JERSEY - NEW YORK RANGERS 0:3 (0:0, 0:0, 0:3)

Góly: 44. Girardi, 46. Kreider, 58. Callahan. Brankári: Brodeur - Lundqvist. Strely na bránku: 36:22. Diváci: 17.625. Stav série: 1:2.