Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Rangnick sa stal novým trénerom Rakúska, zároveň bude pracovať v klube

Tréner Ralf Rangnick z Manchestru United sa teší na konci zápasu 15. kola anglickej Premier League Manchester United - Crystal Palace 5. decembra 2021 v Manchestri. Foto: TASR/AP

Rangnick je od konca novembra dočasný tréner "červených diablov", po sezóne ho nahradí Holanďan Erik ten Hag.

Berlín 29. apríla (TASR) - Novým trénerom futbalovej reprezentácie Rakúska sa stal Ralf Rangnick. Nemecký kormidelník podpísal kontrakt do majstrovstiev Európy 2024, zároveň bude pôsobiť aj ako konzultant v anglickom klube Manchester United.

Rangnick je od konca novembra dočasný tréner "červených diablov", po sezóne ho nahradí Holanďan Erik ten Hag. Po štvrtkovej remíze s Chelsea 1:1 sa vyhol odpovedi na otázku, či by zasadol na uvoľnený post trénera Rakúska, a povedal len, že zostane pracovať v klube.

Šesťdesiattriročný kouč však už v piatok potvrdil, že zároveň povedie aj Rakúsko. "Je to pre mňa česť," uviedol Rangnick vo vyhlásení. Na poste nahradil Franca Fodu, ktorý odstúpil po tom, ako Rakúsko vypadlo v baráži o MS s Walesom. Ak sa krajina prebojuje na EURO 2024, Rangnick dostane nový kontrakt do MS 2026. Informovala o tom agentúra DPA.