Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Rask odstúpil z play off: Momentálne sú pre mňa dôležitejšie veci

Brankár Boston Bruins Tuukka Rask, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Tridsaťtriročný Rask odchytal prvé dva zápasy 1. kola play off.

Toronto 15. augusta (TASR) - Fínsky brankár Tuukka Rask už nebude chytať za Boston v play off hokejovej NHL. Nepokračovať sa rozhodol pre obavy z pandémie nového koronavírusu a otvoril priestor pre slovenského brankára Jaroslava Haláka, ktorý dostal šancu už v sobotnom treťom stretnutí štvrťfinále Východnej konferencie s Carolinou (od 18.00 SELČ).

Tridsaťtriročný Rask odchytal prvé dva zápasy 1. kola play off, na úvod uspeli Bruins 4:3 po predĺžení, potom prehrali s Hurricanes 2:3. Do tretieho duelu v torontskej "bubline" v Scotiabank Arene už Fín nezasiahne. "Chcel by som byť na ľade s mojimi spoluhráčmi, ale momentálne sú pre mňa dôležitejšie veci. Teraz potrebujem byť s mojou rodinou," povedal pre agentúru AP Rask, ktorý sa už skôr sťažoval na slabé nasadenie v súbojoch bez divákov: "Nevyzerá to ako hokej vo vyraďovacej časti. Nie sú tam fanúšikovia, sú to také prípravné zápasy. Občas je to nuda."

Fín už opustil "bublinu" a zamieril za manželkou a tromi deťmi vrátane novorodenca. "Snažil sa s tým bojovať. Našťastie v jeho rodine sú všetci zdraví a budú mať naspäť svojho otca. Tuukka v tomto období potrebuje byť so svojou rodinou pravidelne," povedal generálny manažér Don Sweeney.

Rask s Halákom získali v tejto sezóne trofej Williama Jenningsa určenú dvojici brankárov s najmenším počtom inkasovaných gólov v základnej časti. "Jaro je profesionál, je mentálne a fyzicky pripravený nastúpiť a chopiť sa svojej úlohy. Samozrejme dúfame, že sa zhostí svojej príležitosti," dodal Sweeney.