Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

Real Madrid deklasoval v príprave LA Galaxy 5:1

Hráči z Realu Madrid: Jese Rodriguez (uprostred), Sami Khedira (vľavo) a Cristiano Ronaldo (vpravo) Foto: TASR/AP Photo

Real si najbližšie zmeria sily s mexickým šampiónom Santos Laguna v nedeľu v Las Vegas.

Carson 3. augusta (TASR) - Futbalisti španielskeho klubu Real Madrid zvíťazili v noci na piatok v prípravnom zápase na ihrisku zámorského celku Los Angeles Galayxy vysoko 5:1. Pre "biely balet" to bol prvý zo štyroch duelov v rámci exhibičného turné.

Skóre stretnutia otvoril už po 85 sekundách Gonzalo Higuain, keď mu streleckú pozíciu pripravil Angel Di Maria, ktorý o deväť minút neskôr sám pridal druhý gól svojho tímu. Ďalšie tri góly úradujúceho španielskeho majstra pridali Jose Maria Callejon (v 36. minúte), Alvaro Morata (49.) a Alex Fernandez (84.).

O čestný úspech domácich sa postaral v 23. minúte po priamom kope Davida Beckhama obranca David Junior Lopes. Tréner Realu Jose Mourinho nasadil v druhom polčase Cristiana Ronalda, Karima Benzemu i Mesuta Özila, tí sa však nepresadili rovnako ako na druhej strane Beckham, Landon Donovan či Robbie Keane.

Zápas na štadióne Home Depot Center sledovalo 30.317 divákov, čo je v rámci tohto stánku nový rekord pre futbalový zápas. Real si najbližšie zmeria sily s mexickým šampiónom Santos Laguna v nedeľu v Las Vegas. Neskôr odohrá ďalšie dva duely s talianskym vicemajstrom AC Milánom a škótskym šampiónom Celticom Glasgow.