Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Real Madrid dobyl Sevillu po štyroch rokoch, Ramos: Sme optimisti

Sergio Ramos z Realu Madrid, archívna snímka. Foto: TASR

O prvom víťazstve "bieleho baletu" na štadióne Ramona Sancheza Pizjuana za uplynulé štyri roky rozhodol v 64. minúte francúzsky útočník Karim Benzema.

Sevilla 23. septembra (TASR) - Futbalisti Realu Madrid dobre zareagovali na debakel 0:3 v Lige majstrov 2019/20 z ihriska Paríža St. Germain a v nedeľu v 5. kole La Ligy vyhrali v Seville 1:0. O prvom víťazstve "bieleho baletu" na štadióne Ramona Sancheza Pizjuana za uplynulé štyri roky rozhodol v 64. minúte francúzsky útočník Karim Benzema.

Real Sevillu v tabuľke preskočil a je druhý s 11 bodmi za vedúcim Athleticom Bilbao. To má po nedeľnej domácej výhre 2:0 nad Alavesom tiež 11 bodov. Tréner "pusiniek" Zinedine Zidane kritizoval svoj tím za výkon v Paríži, kde mu chýbalo nasadenie a agresivita. Jeho zverenci si to v nedeľu zobrali k srdcu a domácich často veľmi nepúšťali do hry. "Vedeli sme, že to tu môže byť veľmi ťažké. Nevyhrali sme tu už roky. Teraz si aspoň na chvíľku môžeme odfúknuť po naozaj náročnom týždni. Keď tréner Zidane hovoril, že mu chýbala intenzita, myslel tým, že sme neboli pozorní v detailoch ako napríklad v dohrávaní osobných súbojov. Teraz sme si to už postrážili a ukázali sme, že sme mali dosť motivácie na víťazstvo. Madrid je vždy hladný po víťazstvách. Sme optimisti, zlepšujeme sa. Sme na čele spolu s Bilbaom a musíme byť ešte efektívnejší vo využívaní šancí," citovala agentúra AP kapitána Realu Sergia Ramosa.

Sevilla pod vedením bývalého kouča Realu Julena Lopeteguiho hrala tiež výborne, krátkymi kombináciami a rýchlosťou vedela dostať súpera do úzkych. Neskórovala ale, a utrpela tak prvú ligovú prehru v tejto sezóne, pričom inkasovala iba druhý gól.