Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Pohárové El Clásico Real Madrid – FC Barcelona

Cristiano ROnaldo Foto: TASR/AP

Ronaldo vs. Messi!

Bratislava 30. januára (Teraz.sk-OTS) - Tento legendárny zápas môžete sledovať dnes od 21:00 naživo v priamom prenose! Žreb Španielskeho pohára bol k fanúšikom mimoriadne štedrý, keď už vo štvrťfinále zviedol proti sebe dva najlepšie kluby v krajine a doprial im naviac dva súboje týchto dvoch nezmieriteľných rivalov. Tešiť sa môžeme predovšetkým na duel dvoch najlepších hráčov sveta Cristiana Ronalda a Lionela Messiho. Duel sa uskutoční dnes od 21:00.

Oba kluby si v poslednom ligovom kole spravili chuť. Real rozstrieľal po bezgólovom polčase Getafe 4:0, keď o výsledku rozhodol čistým hetrikom v priebehu desiatich minút Cristiano Ronaldo. Na jeho kúsok o niekoľko hodín neskôr odpovedal Lionel Messi, ktorý pomohol Barcelone k výhre 5:1 nad Osasunou dokonca štyrmi presnými zásahmi. Argentínsky útočník v tomto stretnutí vytvoril hneď dva rekordy ligy. Ako najmladší hráč v histórii Primera division dosiahol hranicu dvesto gólov a zároveň skóroval v 11. stretnutí v rade, čo sa tiež ešte nikomu nepodarilo. Priamy prenos prinesie pravdepodobne opäť góly.

Obe mužstvá sa stretli zatiaľ v tejto sezóne iba raz, keď sa v 7. kole La ligy na Nou Campe rozišli zmierlivo po remíze 2:2. Zápas mal iba dvoch strelcov, na strane Barcelony sa dvakrát trafil Messi, za Real zas Ronaldo.

Obaja hráči sa vyjadrili aj k najbližšiemu vzájomnému stretnutiu. „Budeme hrať proti jednému z najlepších mužstiev na svete, takže to bude skvlý večer,“ uviedol Cristiano Ronaldo. Na El Clasico sa teší aj Lionel Messi:“Určite to nebude jednoduchý duel, ale pôjdeme do zápasu s cieľom zvíťaziť.“

To, že Barcelona vedie v lige pred Realom o priepastných 15 bodov, nebude v tomto zápase podstatné. „Všetky naše vzájomné súboje sú dôležité a vôbec nie je podstatné v akej situácii do nich vstupujete,“ potvrdil držiteľ posledných štyroch Zlatých lôpt.

Biely balet sa bude musieť vyrovnať s neúčasťou niekoľkých kľúčových hráčov, ale Ronaldo je aj napriek tomu optimistom. „Hráme na domácom štadióne, to nám dáva výhodu. Bude nám síce chýbať niekoľko kľúčových hráčov, ale na to sa vyhovárať nechceme. Musíme všetci hrať na hranici svojich možností, keďže proti nám bude stáť mimoriadne silný súper.“

Real Madrid prišiel minulý týždeň o svojho kapitána Ikera Casillasa, ktorý si zlomil záprstnú kostičku, ktorú mu už operovali a odhadovaná doba jeho absencie je dva až tri mesiace. Vedenie na túto skutočnosť promptne zareagovalo a podpísalo zo Sevilly 31-ročného Diega Lópeze. Ten sa tak vracia po päťročnej odmlke do svojho materského klubu. Okrem Casillasa nebude k dispozícii ani stopér Pepe, ktorý však už začal s ľahkým tréningom a trojica potrestaných hráčov Angel Di Maria, Fabio Coentrao a Sergio Ramos.

Diváci sa aj v tomto stretnutí môžu tešiť, že budú svedkami ofenzívneho predstavenia. Z posledných deviatich vzájomných stretnutí sa ani raz nestalo, že padli menej ako tri góly. Zápas môžete sledovať naživo online od 21:00 a tipovať s najlepšou kurzovou ponukou už pred úvodným výkopom!