Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 11. jún 2024
< sekcia Šport

Real Madrid nenašiel odpoveď na Mbappeho, uznal Ancelotti

Brankár Realu Madrid Thibaut Courtois (v pozadí) chytá loptu pred Kylianom Mbappém z PSG (vľavo) v zápase osemfinále Ligy majstrov Paríž SG - Real Madrid v Paríži 15. februára 2022. Foto: TASR/AP

Protipólom Mbappeho boli výkony jeho potenciálnych budúcich spoluhráčov.

Paríž 16. februára (TASR) - Kylian Mbappe zabezpečil futbalistom Paríža St. Germain už v druhom stretnutí za sebou víťazstvo gólom v nadstavenom čase. V 90.+4 min utorňajšieho úvodného duelu osemfinále Ligy majstrov skóroval do siete Realu Madrid (1:0) a aj tréner hostí Carlo Ancelotti uznal, že rekordný šampión najprestížnejšej európskej klubovej súťaže nenašiel na 23-ročného francúzskeho útočníka odpoveď.

Mbappe zatienil aj Lionela Messiho, ktorému po vyše hodine hry vybojoval jedenástku. Argentínčan ju však nepremenil a tak Mbappe zobral osud zápasu do vlastných rúk, lepšie povedané nôh. V záverečnej akcii sa po prihrávke pätičkou od striedajúceho Neymara preštrikoval cez obranu hostí a trafil pomedzi nohy brankára Thibauta Courtoisa. Defenzívu Realu trápil počas celého stretnutia, dohromady vyslal sedem striel a belgického brankára prinútil k viacerým náročným zákrokom. O domácom víťazstve 1:0 rozhodol v nadstavenom čase aj minulý týždeň v najvyššej francúzskej súťaži proti Rennes.

"Je nezastaviteľný. Snažili sme sa ho kontrolovať, Eder Militao odviedol veľmi dobrý výkon, ale Mbappe zakaždým dokáže vymyslieť niečo z ničoho. Tentoraz to vytvoril v poslednej minúte," povedal Ancelotti pre Marcu. Taliansky tréner by od budúceho ročníka mohol mať Francúza vo svojom kádri. Madridčania ho podľa medializovaných informácií chceli získať už v auguste a ponúkali až 180 miliónov eur. PSG odmietol, hoci Mbappemu po sezóne vyprší kontrakt a po 30. júni sa môže k "bielemu baletu" pripojiť zadarmo. Francúzsky vicemajster s ním chcel podniknúť ešte jedno ťaženie v LM, pretože cíti, že bez neho už nemusí mať takú šancu získať prvýkrát v histórii najcennejšiu európsku klubovú trofej.

Protipólom Mbappeho boli výkony jeho potenciálnych budúcich spoluhráčov. Futbalisti Realu nevyslali strelu na bránku iba druhýkrát, odkedy začala v sezóne 2003/2004 viesť štatistiky spoločnosť Opta. "V defenzíve to bolo pomerne dobré, no nehrali sme dostatočne agresívne. Čosi nám chýbalo v práci s loptou, mali sme veľa nepresných prihrávok a len ťažko sme sa dostávali spod tlaku súpera. Marco Asensio, Vinicius Junior ani Karim Benzema nedostali vpredu veľa lôpt. Chceli sme vychádzať zo zadných radov, ale nefungovalo to. Nenazval by som to konzervatívnym prístupom, zadný blok mal byť agresívnejší. Nevyšlo nám to. Naďalej som optimista, v druhom zápase však musíme podať lepší výkon. Nastúpime doma a nemusíme sa obávať inkasovaného gólu na vlastnom ihrisku. Je jasné, že PSG má solídnu výhodu, no dúfam, že mu nebude stačiť," dodal Ancelotti.

V ďalšom utorňajšom stretnutí zvíťazil finalista predchádzajúceho ročníka Manchester City na pôde Sportingu Lisabon vysoko 5:0. Tréner úradujúceho anglického majstra a lídra Premier League Pep Guardiola v hodnotení trochu prekvapil. Výsledok označil za skvelý, ale vo výkone zverencov videl rezervy. "Som šťastný, je to skvelý výsledok, výborný do odvety. Ale môžeme hrať lepšie. Ako tréner má povinnosť zanalyzovať nielen výsledok, ale aj výkon. Musíme lepšie pracovať s loptou. Mali sme tam viacero lacných strát. Niektorí hráči nepodali optimálny výkon. Rozdiel medzi tímami nebol na 5:0. Boli sme veľmi efektívni. Keď sme sa dostali k nim do šestnástky, bol z toho gól. Potom to má súper veľmi zložité," povedal Španiel.

Odvety týchto dvojzápasov sú na programe v stredu 9. marca.