Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Šport

Real Madrid oslávil zisk titulu s fanúšikmi v uliciach hlavného mesta

Tím futbalového klubu Real Madrid oslavuje v otvorenom autobuse zisk 36. titulu v La Lige v nedeľu 12. mája 2024 v Madride. Foto: TASR/AP

Niekoľko tisíc fanúšikov vítalo mužstvo, ktoré prechádzalo mestom a smerovalo na tradičné miesto osláv na námestí Cibeles.

Madrid 12. mája (TASR) - Futbalisti Realu Madrid oslavovali v nedeľu zisk majstrovského titulu v španielskej La Lige spolu s fanúšikmi v uliciach hlavného mesta a stretli sa aj s predstaviteľmi vlády. Madridčania získali svoj 36. ligový titul štyri kolá pred koncom súťaže, ale triumf nemohli oslavovať hneď, pretože ich v stredu čakalo ešte odvetné semifinále Ligy majstrov proti Bayernu Mníchov (2:1).

"Biely balet" odohrá finálový zápas najprestížnejšej európskej klubovej súťaže proti Borussii Dortmund. Duel sa uskutoční 1. júna v Londýne. "Som si istý, že o tri týždne sa sem vrátime," povedal v nedeľu pri príhovore k divákom nemecký stredopoliar Toni Kroos.

Niekoľko tisíc fanúšikov vítalo mužstvo, ktoré prechádzalo mestom a smerovalo na tradičné miesto osláv na námestí Cibeles. Ligovú trofej tímu odovzdali už počas slávnostného ceremoniálu v klubovom tréningovom centre. Madrid zvyčajne oslavuje svoje tituly aj s fanúšikmi na štadióne Santiaga Bernabeu, ale v nedeľu sa tam konal koncert. Informovala o tom agentúra AP.