Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Real Madrid uspel na ihrisku Elche, dva góly dal Vinicius

Na snímke Vinicius Junior z Realu Madrid počas zápasu španielskej La Ligy medzi Elche a Real Madrid v sobotu 30. októbra 2021. Foto: TASR/AP

Domáci dohrávali v oslabení, no napriek tomu dokázali znížiť zásluhou individuálnej akcie striedajúceho Pereho Millu.

Madrid 30. októbra (TASR) - Futbalisti Realu Madrid nezaváhali na ihrisku Elche a zvíťazili 2:1 v sobotňajšom zápase 12. kola La Ligy. O oba góly víťazov sa postaral Vinicius Junior.

Útočník "bieleho baletu" v 22. minúte otvoril skóre presnou strelou k žrdi a v 73. minúte pridal druhý zásah, keď ho ideálne vysunul Luka Modrič. Domáci dohrávali v oslabení, no napriek tomu dokázali znížiť zásluhou individuálnej akcie striedajúceho Pereho Millu. Real bodoval naplno druhýkrát z predchádzajúich piatich duelov.

FC Sevilla nezaváhal a po víťazstve 2:0 doma nad Osasunou Pamplona sa drží na rovnakej bodovej úrovni na čele tabuľky s Realom Madrid i San Sebastianom. Pamplona po dobrom vstupe do sezóny nedokázala zvíťaziť v treťom stretnutí za sebou.

Hráči FC Barcelona pod vedením dočasného trénera Sergiho Barjuana iba remizovali na vlastnom štadióne s Deportivom Alaves 1:1. Memphis Depay otvoril skóre v 49. minúte, lenže už o tri minúty neskôr vyrovnal hosťujúci Luis Rioja a "Blaugranas" nezvíťazili v treťom ligovom súboji za sebou. V neúplnej tabuľke figurujú až na deviatej priečke.

La Liga - 12. kolo:


FC Valencia - FC Villarreal 2:0 (1:0)
Góly: 43. Guillamon, 77. Soler (z 11 m)

FC Sevilla - Osasuna Pamplona 2:0 (1:0)
Góly: 40. Diego Carlos, 60. Ocampos

FC Elche - Real Madrid 1:2 (0:1)
Góly: 86. Milla - 22. a 73. Vinicius Junior. ČK: 63. Guti (Elche) po 2. ŽK

FC Sevilla - Osasuna Pamplona 2:0 (1:0)
Góly: 40. Diego Carlos, 60. Ocampos

FC Valencia - FC Villarreal 2:0 (1:0)
Góly: 43. Guillamon, 77. Soler (z 11 m)