Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Real Madrid vyhral 13. zápas za sebou na pôde súpera a vedie La Ligu

Futbalista Realu Madrid Vinicius Junior sa teší po strelení gólu v zápase 14. kola španielskej La Ligy Granada CF - Real Madrid v Granade 21. novembra 2021. Foto: TASR/AP

O kontroverzný moment sa ešte pred zápasom postaral stredopoliar hostí Isco, keď odmietol pokračovať v rozcvičke.

Granada 22. novembra (TASR) - Futbalisti Realu Madrid vyhrali trinásty zápas za sebou na pôde súpera a po triumfe 4:1 v Granade sú na čele španielskej La Ligy. Real Sociedad San Sebastian totiž doma iba remizoval s desiatou Valenciou 0:0.

Madridčania viedli o dva góly už v 25. minúte. Toni Kroos najskôr našiel dlhou prihrávkou z polovice ihriska Marca Ansenia, ktorý si loptu potiahol a úspešne zakončil. Aj v druhom góle mal prsty Kroos, keď po rohu nakrátko našiel Nacha Fernandeza, ktorý zakončil strelou od brvna. O desať minút znížil Luis Suarez spoza šestnástky, keď jeho strelu tečoval jeden z obrancov hostí.

Po peknej kombinácii Luku Modriča a Viniciusa Juniora v šestnástke si však Real opäť vypracoval dvojgólový náskok. Brazílčan prežíva strelecky najlepšiu sezónu v La Lige. Nedeľný presný zásah bol ôsmy a posunul ho na druhé miesto v tabuľke strelcov. V závere zápasu pridal po dlhom pase Casemira svoj prvý gól Ferland Mendy.

O kontroverzný moment sa ešte pred zápasom postaral stredopoliar hostí Isco, keď odmietol pokračovať v rozcvičke: "Pred zápasom pochopil, že spolu s Lukom Jovičom a Eduardom Camavingom nebudú v základe. Nahneval sa a sadol si na lavičku," povedal tréner "bieleho baletu" Carlo Ancelotti. Isco nakoniec nastúpil v 80. minúte