Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Real Madrid zachraňoval bod, Zidane: Sme vo forme, remíza nič nemení

Na snímke tréner Realu Madrid Zinedine Zidane. Foto: TASR/AP

"Biely balet" figuruje na treťom mieste v súťaži o skóre za Barcelonou, na vedúce Atletico Madrid zastáva o päť bodov a má na konte o zápas navyše.

Madrid 2. marca (TASR) – Futbalisti Realu Madrid nevyužili šancu dostať sa pred Barcelonu na druhé miesto v ligovej tabuľke. V pondelkovej dohrávke 25. kola La Ligy síce doma predviedli dobrý výkon, no doplatili na slabú koncovku a so San Sebastianom iba remizovali 1:1. Bod pritom zachránili až v závere duelu vďaka Viniciusovi Juniorovi. "Biely balet" figuruje na treťom mieste v súťaži o skóre za Barcelonou, na vedúce Atletico Madrid zastáva o päť bodov a má na konte o zápas navyše.

"Hrali sme veľmi dobre. Ak by sme nestratili dva body, povedal by som, že to bolo naše najlepšie vystúpenie v tejto sezóne,“ povedal tréner Realu Madrid Zinedine Zidane pre klubový web. Jeho zverenci v zápase dominovali, no chýbala presnosť v koncovke. Hostia naopak využili hneď prvú šancu. V 56. minúte si Nacho Monreal všimol, že Realu na ľavej strane chýba Ferland Mendy, poslal center na vyžialenejšiu žrď, kde pred dobiehajúcim Francúzom poslal hlavou loptu do siete len 167 centimetrov vysoký Portu. Bod pre favorita zachránil až v 89. minúte striedajúci Vinicius Junior, ktorý upratal do siete spätnú prihrávku Lucasa Vazqueza z pravej strany.

"Hráči nechali na ihrisku všetko a štve ma, že za to nezískali odmenu v podobe troch bodov. Mali sme prevahu, no súper si vytvoril jednu šancu a premenil ju. Futbal je skrátka taký. Aj my sme zvíťazili v zápasoch, v ktorých sme si to nezaslúžili. S hrou, ktorú momentálne predvádzame však môžeme byť spokojní. Sme vo forme, veď z posledných piatich zápasov sme štyri vyhrali. Remíza pre nás nič nemení, stále máme pred sebou dlhú cestu," povedal Zidane.

S výsledkom bol, naopak, spokojný tréner San Sebastianu Imanol Alguacil: "Zvíťaziť tu je nesmierne náročné. Pokojne sa opýtajte aj ostatných trénerov v La Lige. S Realom sme navyše dokázali remizovať aj v našom prvom vzájomnom zápase a v oboch prípadoch sme 90 minút doslova trpeli. Som na svojich zverencov nesmierne pyšný. Na svete je totiž len málo tímov, ktoré dokážu hrať s Realom Madrid takú partiu ako oni."