Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Real Madrid zvíťazil v súboji o čelo La Ligy a zostáva bez straty

Na snímke brazílsky útočník Realu Madrid Rodrygo oslavuje víťazný gól v zápase 4. kola La Ligy vo futbale Real Madrid - Betis Sevilla (2:1) v Madride v sobotu 3. septembra 2022. Foto: TASR/AP

Biely balet sa dostal do vedenia v 9. minúte, keď Vinicius Junior unikol ofsajdovej pasci Andalúzanov a brankára prekonal oblúčikom.

Madrid 3. septembra (TASR) - Futbalisti majstrovského Realu Madrid zvíťazili v súboji o čelo španielskej La Ligy nad Betisom Sevilla 2:1. Víťazný gól sobotného zápasu 4. kola strelil v 65. minúte Rodrygo.

"Biely balet" sa dostal do vedenia v 9. minúte, keď Vinicius Junior unikol ofsajdovej pasci Andalúzanov a brankára prekonal oblúčikom. O osem minút však prišiel vyrovnávajúci zásah, keď hráči Betisu dokázali zakombinovať v preplnenej šestnástke a Sergio Canales umiestnil loptu do siete. Víťazný gól pripravil Rodrygovi presným centrom z krídla striedajúci Federico Valverde. Real má na prvom mieste tabuľky plný počet 12 bodov, deväťbodový Betis utrpel prvú prehru v ročníku.

O dva body za obhajcom titulu sa nachádza FC Barcelona. Katalánci triumfovali na pôde FC Sevilla jasne 3:0. Skóre otvoril v 21. minúte Raphinha, po vyše polhodine hry sa presadil aj Robert Lewandowski a po zmene strán spečatil tretie víťazstvo FCB za sebou Eric Garcia.

Hráči Realu Mallorca remizovali s Gironou 1:1. Oba góly padli v záverečných minútach. Domáci sa dostali do vedenia v 87. minúte, keď po rohovom kope skóroval stopér Antonio Raillo. O tri minúty nato však vyrovnal z pokutového kopu Samuel Saiz. V drese domácich odohral celé stretnutie slovenský obranca Martin Valjent. Mallorca získala v sezóne päť bodov, nováčik z Girony štyri. Atletico Madrid má po remíze na pôde Realu Sociedad San Sebastian 1:1 na konte sedem bodov.

La Liga - 4. kolo:


FC Sevilla - FC Barcelona 0:3 (0:2)

Góly:
21. Raphinha, 36. Lewandowski, 50. Garcia



Real Sociedad San Sebastian - Atletico Madrid 1:1 (0:1)

Góly
: 55. Sadiq - 5. Morata

Real Madrid - Betis Sevilla 2:1 (1:1)


Góly: 9. Vinicius Junior, 65. Rodrygo - 17. Canales



Real Mallorca - FC Girona 1:1 (0:0)

Góly: 87. Raillo - 90. Saiz (z 11 m)

/M. Valjent odohral celý duel, D. Greif (obaja Mallorca) nefiguroval pre zranenie na súpiske/