Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Real nezúročil prevahu proti San Sebastianu

Hráč Realu Madrid Dani Carvajal. Foto: TASR/AP

Kouč Realu Zidane priznal, že hráčom v prvom vystúpení v novom ročníku chýbala ľahkosť.

Madrid 21. septembra (TASR) - Futbalisti Realu Madrid vykročili za obhajobou titulu v najvyššej španielskej súťaži bezgólovou remízou na ihrisku Realu Sociedad San Sebastian. Favorit prevýšil domácich v držaní lopty i v streleckých pokusoch, nenašiel však recept na ich dobre organizovanú obranu. Zverencom trénera Zinedina Zidana chýbal moment prekvapenia, ich najväčšiu šancu nevyužil francúzsky útočník Karim Benzema.

"Nevyhrali sme a preto nemôžeme byť spokojní. Mňa osobne však teší aspoň fakt, že som po dlhom čase opäť mohol nastúpiť za Real Madrid. Na začiatku stretnutia som bol trochu nervózny. V spoločnosti takých hviezdnych spoluhráčov som sa však rýchlo adaptoval na dianie na trávniku," uviedol nórsky stredopoliar Martin Ödegaard, ktorému dal Zidane príležitosť v základnej zostave Realu. Madridský klub medzi sezónami opustili Achraf Hakimi, Sergio Reguillon, James Rodriguez a najnovšie aj waleský krídelník Gareth Bale, ktorý odišiel na ročné hosťovanie do Tottenhamu Hotspur.

Duel v San Sebastiane bol pre 21-ročného Ödegaarda špeciálny, keďže v minulom ročníku v rámci hosťovania pôsobil práve v miestnom klube. "Nemyslel som na to. Sústredil som sa iba na môj výkon. Myslím si, že to z mojej strany nebolo zlé a ako tím sme podľa mňa tiež hrali dobre, akurát sme nedokázali streliť gól," dodal Ödegaard, ktorý prišiel do Realu v januári 2015 zo Strömsgodsetu. Vo veľmi mladom veku sa však nedokázal presadiť vo hviezdami nabitom kádri, za Real odohral do nedele len jeden súťažný zápas v máji 2015. Bol na hosťovaniach v Heerenveene, Vitesse Arnhem a naposledy v Reale Sociedad, teraz sa mu konečne črtá šanca zabojovať o stabilné miesto v zostave 13-násobného európskeho šampióna.

Kouč Realu Zidane priznal, že hráčom v prvom vystúpení v novom ročníku chýbala ľahkosť. Posledný zápas odohrali totiž ešte 7. augusta, v odvete osemfinále Ligy majstrov prehrali s Manchestrom City 1:2 a rozišli sa na dovolenky. V príprave odohral Real len jeden zápas, v ktorom pred šiestimi dňami deklasoval Getafe 6:0. "Stratili sme dva body. Prvý polčas zniesol z našej strany prísne kritériá, vytvorili sme si dve alebo tri šance, ale bez gólového efektu. V druhom polčase sme sa už pred bránku súpera dostávali ťažšie. K defenzívnej práci tímu nemám výhrady, tá pracovala stopercentne. Musíme však byť dôraznejší v zakončení," zhodnotil Zidane duel na pôde baskického protivníka.