Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Real otočil v pohári duel s Villarrealom, postúpila aj Barcelona

Futbalista Villarrealu Samuel Chukwueze prekonáva brankára Realu Madrid Thibauta Courtoisa počas šestnásťfinálového zápasu Španielskeho pohára Villarreal CF - Real Madrid vo Villarreale vo štvrtok 19. januára 2023. Foto: TASR/AP

Real Madrid bol po prehre vo finále španielskeho Superpohára s Barcelonou blízko k ďalšiemu sklamaniu.

Madrid 20. januára (TASR) - Futbalisti Realu Madrid a FC Barcelona postúpili do štvrťfinále Španielskeho pohára. Real otočil skóre duelu na ihrisku Villarrealu a vyhral 3:2, Barcelona uspela na ihrisku treťoligovej Ceuty hladko 5:0 aj vďaka dvom gólom Roberta Lewandowského.

Real Madrid bol po prehre vo finále španielskeho Superpohára s Barcelonou blízko k ďalšiemu sklamaniu. Na pôde Villarrealu prehrával po prvom polčase o dva góly, no tromi gólmi v priebehu tridsiatich minút strhol víťazstvo na svoju stranu. Etienne Capoue a Samuel Chukwueze sa postarali o náskok 2:0 pre Villarreal, obrat favorita odštartoval až v 57. minúte gól Viniciusa Juniora. Eder Militao v 69. minúte vyrovnal a postup Realu zariadil v 86. minúte Dani Ceballos. "Po veľmi zlom prvom polčase to bol v druhom úplne iný výkon z našej strany. Tlačili sme, riskovali a mali sme guráž. V kabíne som v prestávke hráčom zdôraznil, nech sa zobudia," zhodnotil kouč Carlo Ancelotti. Real naposledy vyhral domáci pohár v roku 2014.

Barcelona sa v Ceute o postup nebála, hoci defenzívu domáceho outsidera pokoril prvýkrát až v 41. minúte Raphinha. V druhom už mali Katalánci jasne navrch, okrem dvojgólového Lewandowského sa blysol aj Franck Kessie, autor gólu a dvoch asistencií. Ďalší zásah rekordéra v počte triumfov v domácom pohári (31) pridal Ansu Fati. Barcelona vyhrala Španielsky pohár naposledy pred dvoma rokmi, obhajca Betis Sevilla už vypadol. Hostia cestovali do Ceuty, španielskej enklávy v severnej Afrike, vrtuľníkmi z Malagy. O zložení štvrťfinále rozhodne žreb.