Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Real Madrid triumfoval v El Clasicu doma nad Barcelonou 3:1

Na snímke vľavo hráč Realu Madrid Karim Benzema v súboji s Julesom Koundem z Barcelony. Foto: TASR/AP

V prestížnom El Clasicu skórovali za domácich Karim Benzema, Federico Valverde a Rodrygo, ktorý premenil penaltu.

Madrid 16. októbra (TASR) - Futbalisti Realu Madrid zvíťazili v šlágri 9. kola španielskej La Ligy nad FC Barcelona 3:1. V prestížnom El Clasicu skórovali za domácich Karim Benzema, Federico Valverde a Rodrygo, ktorý premenil penaltu. "Biely balet" sa tak osamostatnil na čele tabuľky, vedie ju o tri body pred Kataláncami. Barcelona utrpela prvú ligovú prehru v sezóne.

Domáci strelili úvodný gól v 12. minúte. Faulovaný Toni Kroos ešte stihol vysunúť Viniciusa Juniora, ten brankára Marca-Andreho ter Stegena neprekonal, no lopta sa dostala ku Karimovi Benzemovi, ktorý už nezaváhal. Ďalší gól padol krátko po polhodine hry – Federico Valverde to skúsil tesne spoza šestnástky a Ter Stagena prekonal prízemnou strelou. O chvíľu mohol na druhej strane odpovedať Frenkie de Jong, no Andrij Lunin si s jeho pokusom poradil.

V ďalších veľkých príležitostiach domácich bol Benzema – najprv našiel pred bránou Kroosa, ktorý mieril nad a neskôr poslal loptu do siete on sám. Gól však neplatil pre ofsajd.

Tréner hostí Xavi sa snažil zmeniť vývoj trojitým striedaním, v rámci neho prišiel na ihrisko aj Ferran Torres. Práve on znížil na 1:2 v 83. minúte, no v nadstavenom čase spečatil Real svoj triumf. Rodrygo premenil pokutový kop po tom, čo ho fauloval Eric Garcia. Hlavný rozhodca ukázal na biely bod až po konzultácii so systémom VAR.

Barcelona vyšla bodovo naprázdno prvýkrát v tomto ročníku domácej súťaže a jediným tímom, ktorý ešte neokúsil prehru, zostáva Real Madrid.

Hráči Realu Sociedad San Sebastian zaznamenali v španielskej La Lige štvrté víťazstvo za sebou. V nedeľnom dueli 9. kola uspeli na ihrisku Celty Vigo 2:1 a v tabuľke im patrí priebežne štvrtá priečka. San Sebastian ťahá sériu siedmich víťazstiev vo všetkých súťažiach. Espanyol Barcelona zdolal Real Valladolid 1:0 a posunul sa na 13. pozíciu.

La Liga - 9. kolo:

Celta Vigo – Real Sociedad San Sebastian 1:2 (1:1)

Góly: 39. Aspas – 30. Illarramendi, 54. Zubeldia


Real Madrid - FC Barcelona 3:1 (2:0)

Góly: 12. Benzema, 35. Valverde, 90.+1. Rodrygo (z 11 m) - 83. Torres


Espanyol Barcelona – Real Valladolid 1:0 (0:0)

Gól: 78. Joselu