Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Real v malom madridskom derby padol na pôde Getafe

Hráč Realu Madrid Rodrygo (vľavo) bojuje o loptu s Damianom Suarezom z Getafe vo futbalovom zápase španielskej ligy La Liga Getafe CF - Real Madrid v Getafe 2. januára 2022. Foto: TASR/AP

"Biely balet" zostal na čele tabuľky s osembodovým náskokom pred FC Sevilla, tá ale odohrala o dva zápasy menej.

Madrid 2. januára (TASR) - Futbalisti Realu Madrid začali rok 2022 prehrou v mestskom derby na ihrisku Getafe 0:1. V nedeľu v 19. kole La Ligy rozhodla o ich prehre hrubá chyba v obrane, ktorú využil Turek Enes Ünal.

"Biely balet" zostal na čele tabuľky s osembodovým náskokom pred FC Sevilla, tá ale odohrala o dva zápasy menej. Real začal duel nekoncentrovane a pykal v 9. minúte po hrubej chybe brazílskeho obrancu Edera Militaa. Ten si nechal na hranici šestnástky školácky zobrať loptu od Ünala a turecký reprezentant strelil jediný gól súboja. Favorit mal potom veľkú prevahu aj šance, nedokázal však vyrovnať a zapísal si druhú ligovú prehru v ročníku. Getafe, ktoré viacerými skvelými zákrokmi podržal brankár David Soria, natiahlo v La Lige sériu bez prehry na šesť zápasov a pomaly uniká zo zóny zostupu.

La Liga - 19. kolo:



Getafe CF - Real Madrid 1:0 (1:0)

Gól: 9. Ünal