Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

Rebičová sa po roku vracia do Iuventy Michalovce

Na snímke zľava Marianna Rebičová (Iuventa), Erika Rajnohová (HC DAC) a Nikoleta Trúnková (Iuventa) v druhom finálovom zápase play off o majstra SR v hádzanej žien HC DAC Dunajská Streda - Iuventa Michalovce v Dunajskej Strede 18. mája 2022. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Dvadsaťdeväťročná hráčka sa do materského klubu vracia po druhý raz.

Michalovce 12. mája (TASR) - Marianna Rebičová bude v budúcej sezóne opäť pôsobiť v tíme hádzanárok MŠK Iuventa Michalovce. Na Zemplín zamieri po roku strávenom v poľskom MKS FunFloor Lublin, informoval klubový web.

Dvadsaťdeväťročná hráčka sa do materského klubu vracia po druhý raz. Pred sezónou 2020/21 vystužila spojkový rad Iuventy po pôsobení v maďarskej Kisvárde a slovinskom RK Krim Mercator Ľubľana, s ktorým si zahrala aj skupinovú fázu Ligy majstrov.

Rebičová odišla z Michaloviec vlani v lete po zisku troch pohárov, keď sa výraznou mierou podieľala na víťazstve v MOL lige, Slovenskom pohári a aj na zisku štrnásteho slovenského titulu. Je už treťou posilou pred novou sezónou. Spolu s ňou sa po štvorročnom pôsobení v Kisvárde vráti ďalšia spojka Veronika Habánková a z Poľska príde pravá krídelníčka Emilia Kowaliková.

Okrem nich sa klub dohodol na nových zmluvách s brazílskou brankárkou Nairou Almeidovou, ukrajinskou brankárkou Irynou Jablonskou a so slovenskými reprezentantkami Alenou Dvorščákovou a Martinou Popovcovou. V MŠK zostáva aj nasledujúcu sezónu kapitánka Patrícia Wollingerová. Ďalšia reprezentantka Bibiana Štefaniková sa dohodla s rumunským klubom SCM Gloria Buzau.