Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Red Bull obvinili z prekročenia vlaňajšieho rozpočtu,Horner:Ohováranie

Na snímke holandský pilot formuly 1 Max Verstappen z tímu Red Bull počas prvého tréningu pred nedeľnou Veľkou cenou Singapuru na mestskom okruhu Marina Bay v Singapure 30. septembra 2022. Foto: TASR/AP

Obvinenie nepriamo potvrdili aj predstavitelia Ferrari a Mercedesu, čo pobúrilo šéfa rakúskej stajne Christiana Hornera.

Singapur 1. októbra (TASR) - Vedenie tímu Red Bull odmieta obvinenia o prekročení rozpočtového stropu v minulej sezóne formuly 1. Správy sa začali šíriť na prebiehajúcej VC Singapuru, pričom rovnakého prehrešku sa mal dopustiť aj Aston Martin.

Obvinenie nepriamo potvrdili aj predstavitelia Ferrari a Mercedesu, čo pobúrilo šéfa rakúskej stajne Christiana Hornera. "Vyjadrenia dvoch konkurenčných tímov nás mierne zarazili. Sťažnosť smerom k FIA je anonymná a veľmi ma zaujíma zdroj týchto vymyslených tvrdení," uviedol šéf Red Bullu podľa AFP.

FIA môže za prekročenie finančného stropu do piatich percent udeliť finančnú pokutu, alebo pristúpiť k odrátaniu bodov. V prípade väčšieho prečerpania hrozí Red Bullu vylúčenie zo šampionátu. Verdikt bude známy budúci týždeň a FIA o ňom odmietla dovtedy verejne diskutovať.

Rozpočtové stropy vstúpili do platnosti vlani za účelom vyrovnanosti poľa. Každý z tímov mohol minúť maximálne 145 miliónov amerických dolárov, pričom audit museli odovzdať do 31. marca. Túto podmienku Red Bull splnil. "Je to ohováranie a dotklo sa nás to. Pokiaľ obvinenia nestiahnu, budeme to brať nesmierne vážne a pristúpime k reakcii," dodal Horner.