Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Šport

Regáli prestúpil z belgického Kortrijku do Karvinej

Na snímke vľavo strelec gólu Matej Madleňák a vpravo Martin Regáli (obaja Ružomberok) v prvom zápase 1. predkola Európskej konferečnej ligy MFK Ružomberok - FK Kauno Žalgiris 7. júla 2022 v Ružomberku. Foto: TASR - Martin Baumann

Na novom pôsobisku ho povedie slovenský tréner Juraj Jarábek.

Karviná 4. januára (TASR) - Slovenský futbalista Martin Regáli bude v kariére pokračovať v českej lige. Tridsaťročný ofenzívny univerzál prestúpil z belgického Kortrijku do tímu MFK Karviná, kde sa už v pondelok zapojí do tímovej prípravy pred jarnou časťou sezóny.

Regáli prišiel do Kortrijku v januári minulého roka z Ružomberka a podpísal 1,5-ročný kontrakt s dvojročnou opciou, v belgickej lige však odohral iba 13 stretnutí. "Martin v Belgicku po zmene trénera stratil miesto v kádri, preto sme sa rozhodli rokovať a získať ho. Som rád, že sa to podarilo, pretože náš záujem o neho bol už v minulosti. Kvalitu má a hlavne môže na ihrisku operovať na viacerých postoch," povedal pre klubový web Karvinej športový riaditeľ Lubomír Vlk.

Na novom pôsobisku ho povedie slovenský tréner Juraj Jarábek. "Do ligy prvýkrát nakukol v Michalovciach, potom ho kúpil Ružomberok. Pod Čebraťom sa mu opakovane darilo, dostal sa aj do reprezentácie. A svojou prácou si vystrieľal prestup do zahraničia," uviedol Jarábek na adresu štvornásobného slovenského reprezentanta, ktorý môže hrať na hrote útoku i na krídle.