Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Šport

Regenda si pripísal asistencie, Fehérváry jednu, Slafkovský nebodoval

Slovenský hokejista v drese Anaheimu Ducks Pavol Regenda (40) Foto: TASR/AP

Juraj Slafkovský nastúpil v drese Montrealu v 4. útoku, na ľade strávil 9:52 minút.

New York 18. októbra (TASR) - Slovenský hokejista Pavol Regenda dosiahol premiérové body v zámorskej NHL. Vo svojom treťom zápase v drese Anaheimu si pripísal na konto dve asistencie i dve "plusky", no na body to nestačilo, keď Ducks podľahli v New Yorku domácim Rangers 4:6. Prvý bod v sezóne zaznamenal aj obranca Martin Fehérváry, ktorý prispel asistenciou k výhre Washingtonu nad Vancouverom 6:4. Na body stále čaká draftová jednotka, Juraj Slafkovský sa však tešil z výhry svojho Montrealu nad Pittsburghom 3:2 po predĺžení.

Dvadsaťdvaročný krídelník Regenda najskôr v 16. minúte prvej tretiny prihral na gól Frankovi Vatranovi, útočník "káčerov" následne prekonal brankára Igora Šesťorkina a znížil na 1:2. Druhýkrát asistoval Derekovi Grantovi v 57. minúte a Anaheim týmto gólom uzavrel skóre zápasu. Slovenský reprezentant predtým vystrelil spoza hráča, jeho strelu však obrana zblokovala. Následne sa dostal puk k Maxovi Jonesovi, ten ho poslal na hokejku Granta, ktorý zakončil akciu do odkrytej bránky.

V drese Rangers sa darilo najmä Mikovi Zibanejadovi (2+2) a Artemimu Panarinovi (1+3), ktorí zaznamenali zhodne po štyri body. Ruský útočník nazbieral v štyroch dueloch už desať bodov (2+8), čo je najviac od štartu sezóny v histórii newyorského klubu. Tomu vyšli najmä presilovky, keď premenil tri zo štyroch. "V posledných rokoch sme videli, že v play off i v závere základnej časti sú špeciálne tímy hlavný faktor pre úspešné tímy. Ak budeme pokračovať v úspešných presilovkách, vylepšíme oslabenia, tak budeme v dobrej pozícii," povedal Vincent Trocheck, ktorý zaznamenal gól a asistenciu.

Anaheim prišiel okrem bodov aj o brankára Johna Gibsona, ktorý sa zranil po strele Zibanejada v druhej tretine a vystriedal ho Anthony Stolarz. "Mal nejaký problém a pri tom skóre (2:5) sme mali pocit, že by nebolo najlepšie ho tam dávať späť," povedal tréner Dallas Eakins, ktorý nebol spokojný s výkonom svojich zverencov: "Presilovka v prvej tretine bol pre nich darček a v druhej sme im dali ďalšie dva. Takže sme im darovali tri ľahké góly a nakoniec sme prehrali o dva."

Obranca Martin Fehérváry odohral 21:53 minút v zápase Washingtonu s Vancouverom, jeho tím zvíťazil 6:4. Slovenský zadák asistoval v druhej tretine na gól Larsovi Ellerovi. Okrem toho zaznamenal jednu plusku, rozdal dva bodyčeky a zblokoval dve strely. Za prvú hviezdu zápasu vyhlásili Alexandra Ovečkina. Ruský kanonier dal dva góly a na konte ich má už 782. V historickej tabuľke strelcov znížil náskok druhého Gordieho Howea na 19 gólov, na čele je Wayne Gretzky s 894 zásahmi. Pre Ovečkina to boli prvé presné zásahy v sezóne a pridal aj dve asistencie. "Aj v predchádzajúcich zápasoch som mal dobré šance, no i teraz mi pomohlo pri prvom góle šťastie. Ale v takejto situácii to beriete," povedal. Bývalý tréner Washingtonu a súčasný Vancouveru Bruce Boudreau sa opäť nedočkal jubilejného 600. víťazstva v NHL. "Myslím si, že mentálne slabí by pre nás bolo momentálne až dobré hodnotenie. Keď ste v takomto rozpoložení, čaká len na zlé veci a nie na dobré," povedal pre nhl.com. Vancouver išiel do tretieho dejstva s náskokom 4:2, no opäť nedokázal zvíťaziť. "Už je to tretí zápas, v ktorom sme viedli a boli sme lepší a nič z toho. Je to neakceptovateľné od nás i odo mňa," povedal kapitán Bo Horvat.

Juraj Slafkovský nastúpil v drese Montrealu vo štvrtom útoku, na ľade strávil 9:52 minút, rozdal tri bodyčeky a predviedol aj niekoľko vydarených prihrávok. Jeho tím prehrával s Pittsburghom 0:2 po góloch Jevgenija Malkina, no potom dvoma zásahmi poslal zápas do predĺženia a v ňom rozhodol po 189 sekundách Kirby Dach. "Nie je nič lepšie, ako streliť prvý gól v novom tíme, na domácom ľade a ešte rozhodnúť v predĺžení," tešil sa Dach, ktorý prišiel v lete z Chicaga.

Bez straty bodu pokračuje Boston, ktorý zdolal po Washingtone a Arizone aj Floridu 5:3. Jake DeBrusk zaznamenal dva góly a asistenciu na svoje 26. narodeniny, Patrice Bergeron mal bilanciu 1+1 a Linus Ullmark chytil 37 striel. O najkrajší moment zápasu sa postaral český útočník David Pastrňák, ktorý si v 48. minúte vymenil v strednom pásme puk s Bergeronom, potom sa predral cez dvojicu brániacich hráčov a trafil medzi betóny Sergeja Bobrovského.

Rovnako ako Boston aj Carolina vyhrala všetky tri úvodné stretnutia novej sezóny a dosiahla skóre 11:3. V noci na utorok zdolala Seattle 5:1. Andrei Svechnikov strelil dva góly a pridal asistenciu, Sebastian Aho mal opačnú bilanciu. "Potrebujete, aby boli vaši najlepší hráči vaši najlepší hráči, keď chcete mať úspech v tejto lige," povedal tréner Rod Brind'Amour. V drese Kraken strelil gól Andre Burakovsky, ktorý natiahol svoju bodovú sériu na štyri zápasy (2+3). Bez bodu je stále štvrtý muž draftu Shane Wright a tentokrát naprázdno vyšiel aj nováčik Matty Beniers, ktorý nebodoval len druhýkrát z uplynulých 14 zápasov.

Tretie víťazstvo v troch dueloch má aj Dallas, ktorý zdolal Winnipeg 4:1. Vo výbornom svetle sa opäť predviedol brankár Jake Oettinger, ktorý mal 23 úspešných zákrokov a z 87 striel v troch stretnutiach inkasoval len trikrát. "Nepáčil sa mi začiatok, prvých 10 minút, a museli sme pracovať, aby sme sa dostali do zápasu. Pomohol nám v tom Jake, ktorý predviedol kľúčové zákroky v kľúčových momentoch," uviedol tréner Stars Peter DeBoer. Minnesota prehrala aj tretí duel v sezóne, keď doma podľahla Coloradu 3:6. V drese hostí sa darilo najmä Nathanovi MacKinnonovi a Valerimu Ničuškinovi, ktorí mali bilanciu 1+2, a brankárovi Alexandarovi Georgievovi s 36 zákrokmi. "Opäť bol veľmi dobrý. Všetky góly, čo doteraz dostal, boli v presilovkách a jeden pri avizovanom vylúčení. Pri 5 na 5 je silný. Akoby čítal, kde sa zrodia šance," pochválil ho tréner Jared Bednar.

Detroit nenatiahol víťaznú sériu na tri zápasy, keď podľahol Los Angeles 4:5 po predĺžení. V ňom rozhodol svojím druhým gólom v stretnutí Phillip Danault. Podarilo sa mu to so šťastím, keďže jeho prihrávku si nešťastne zrazil do bránky obranca Filip Hronek. "Stále máme pred sebou veľa práce, ale zlepšujeme sa. V posledných dvoch zápasoch sme dostali desať gólov, čo je neprípustné a dnes to bol krok správnym smerom," povedal. Prvé víťazstvo v sezóne si pripísala Arizona, keď zdolala Toronto 4:2. Víťazný gól strelil v 59. minúte pri presilovke Shayne Gostisbehere. Toronto síce rozvlnilo sieť 39 sekúnd pred koncom, no gól neplatil pre prihrávku rukou, následne upravil na 4:2 Lawson Crouse do prázdnej bránky. "Tvrdo sme pracovali a dali sme dôležitý gól na 3:2," povedal tréner Andre Tourigny.

sumáre:



New York Rangers - Anaheim Ducks 6:4 (2:1, 3:1, 1:2)
Góly: 8. Trocheck (Zibanejad, Panarin), 14. Zibanejad (Trocheck, Panarin), 30. Kakko (Zibanejad, Fox), 38. Lafreniere (Chytil, Trouba), 40. Panarin (Fox, Lindgren), 52. Zibanejad (Panarin, Fox) - 16. Vatrano (REGENDA, Lundeström), 22. Zegras (Terry, Kulikov), 46. Comtois (Shattenkirk, Terry), 57. Grant (Jones, REGENDA). Brankári: Šesťorkin - Gibson (41. Stolarz), strely na bránku: 43:22, 18.006 divákov.

Boston Bruins - Florida Panthers 5:3 (1:0, 1:1, 3:2)
Góly: 1. DeBrusk, 33. Bergeron (DeBrusk), 48. Pastrňák (Bergeron, Clifton), 53. Frederic (Greer, Clifton), 59. DeBrusk - 25. Bennett (M. Tkachuk, Balcers), 53. Forsling (White, Luostarinen), 59. White (Forsling, Verhaeghe). Brankári: Ullmark - Bobrovskij, strely na bránku: 34:41, 17.850 divákov.

Montreal Canadiens - Pittsburgh Penguins 3:2 pp (0:0, 0:2, 2:0 - 1:0)
Góly: 42. Suzuki (Guhle, Hoffman), 58. Caufield (Drouin, Guhle), 64. Dach (Monahan, Suzuki) - 24. Malkin (Pettersson, Rust), 28. Malkin (Rust, Joseph). Brankári: Montembeault - Desmith, strely na bránku: 39:28, 21.105 divákov.

Washington Capitals - Vancouver Canucks 6:4 (1:1, 1:3, 4:0)
Góly: 1. Ovečkin (Johansson, Strome), 21. Eller (FEHÉRVÁRY), 42. Strome (Carlson, Johansson), 49. Carlson (Ovečkin, Kuznecov), 53. Sheary (Ovečkin, Kuznecov), 58. Ovečkin (Kuznecov, Jensen) - 20. Pettersson (Hughes, Ekman-Larsson), 29. Horvat (Pearson, Boeser), 29. Lazar (Kuzmenko, Pettersson), 38. Miller (Hughes, Pettersson). Brankári: Kuemper - Demko, strely na bránku: 30:30, 18.573 divákov.

Detroit Red Wings - Los Angeles Kings 4:5 pp (1:2, 1:1, 2:1 - 0:1)
Góly: 5. Erne (Suter, Määttä), 30. Perron (Kubalík, Määttä), 52. Perron (Hronek, Sundqvist), 60. Sundqvist (Perron, Kubalík) - 5. Vilardi (Iafallo, Doughty), 15. Kempe (Kopitar, Fiala), 37. Danault (Moore, Durzi), 54. Kopitar (Kempe, Fiala), 62. Danault (Moore). Brankári: Husso - Quick, strely na bránku: 33:36, 15.919 divákov.

Toronto Maple Leafs - Arizona Coyotes 2:4 (0:1, 0:1, 2:2)
Góly: 53. Nylander (Tavares, Rielly), 54. Marner - 20. Ritchie (Gostisbehere, Moser), 29. Fischer (Bjugstad), 59. Gostisbehere (Keller, Ritchie), 60. Crouse (Fischer). Brankári: Kallgren - Vejmelka, strely na bránku: 28:19, 18.346 divákov.

Minnesota Wild - Colorado Avalanche 3:6 (1:2, 1:1, 1:3)
Góly: 5. Kaprizov (Addison, Jost), 27. Eriksson Ek (Addison, Boldy), 45. Kaprizov (Addison, Zuccarello) - 4. Meyers (Johnson, Girard), 16. Girard (MacKinnon, Ničuškin), 32. Rantanen (MacKinnon, Makar), 43. Manson (Cogliano, Compher), 55. MacKinnon (Makar, Ničuškin), 60. Ničuškin. Brankári: Gustavsson - Georgiev, strely na bránku: 39:38, 17.437 divákov.

Dallas Stars - Winnipeg Jets 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Góly: 11. Seguin (Dellandrea, Marchment), 36. Hakanpää (Suter, Marchment), 38. Kiviranta (Lindell), 49. Heiskanen (Hintz, Robertson) - 4. Scheifele (Connor, Ehlers). Brankári: Oettinger - Hellebuycku, strely na bránku: 29:25, 17.875 divákov.

Seattle Kraken - Carolina Hurricanes 1:5 (0:1, 1:2, 0:2)
Góly: 34. Burakovsky (Eberle, McCann) - 4. Jarvis (Aho, Skjei), 33. Aho (Svečnikov, Burns), 34. Svečnikov (Aho, Noesen), 55. Svečnikov (Nečas, Kotkaniemi), 55. Martinook (Noesen, Slavin). Brankári: Grubauer - Andersen, strely na bránku: 23:34, 17.151 divákov.

Slováci v akcii:

Pavol Regenda (Anaheim) 11:03 0 2 2 +2 0 0
Martin Fehérváry (Washington) 21:53 0 1 1 +1 1 0
Juraj Slafkovský (Montreal) 9:52 0 0 0 0 0 0

/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/