Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Regragui vzal Ziyecha späť do marockej reprezentácie

Futbalista Hakim Ziyech, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Nezhody medzi hráčom a trénerom ovplyvnili aj rozhodnutie Kráľovskej marockej futbalovej federácie (FRMF) pri augustovom odvolaní bosnianskeho kormidelníka.

Rabat 12. septembra (TASR) - Marocký futbalista Hakim Ziyech sa po roku vráti do národného tímu. Odohrá s ním prípravné zápasy pred tohtoročnými MS proti Čile (23. 9.) a Paraguaju (27. 9.). Z reprezentačného kádra vypadol po minuloročných nezhodách s vtedajším trénerom Vahidom Halihodžičom, podľa ktorého mal Ziyech na spoluhráčov rušivý vplyv.

Nezhody medzi hráčom a trénerom ovplyvnili aj rozhodnutie Kráľovskej marockej futbalovej federácie (FRMF) pri augustovom odvolaní bosnianskeho kormidelníka. Na lavičke ho nahradil Walid Regragui, ktorý vzal Ziyecha späť do zostavy.

Krídelník Chelsea reprezentoval svoju krajinu naposledy v júni 2021 v prípravnom zápase proti Burkine Faso (1:0). Vynechal tak značnú časť kvalifikácie na svetový šampionát, Arabský pohár a Africký pohár národov. Krajina sa prebojovala na MS šiestykrát v histórii práve pod vedením Halihodžiča, pričom jej najlepším výsledkom na svetovom šampionáte je osemfinále z roku 1986. V Katare (20. 11. - 18. 12.) je súčasťou F-skupiny spolu s Belgickom, Chorvátskom a Kanadou. Informácie priniesla AP.