Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Šport

Rehák Štefečeková s Kovačócym získali bronz v mix trape

Na archívnej snímke slovenská strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková v Tokiu vo štvrtok 29. júla 2021. Foto: TASR - Martin Baumann

V semifinále nestačili na Austrálčanov Jamesa Willetta a Laetishu Scanlanovú.

Nikózia 13. marca (TASR) - Slovenskí reprezentanti v športovej streľbe Zuzana Rehák Štefečeková s Mariánom Kovačócym obsadili v nedeľnom mix trape na súťaži SP v cyperskej Nikózii tretie miesto. V semifinále nestačili na Austrálčanov Jamesa Willetta a Laetishu Scanlanovú, ktorí v súboji o zlato následne podľahli Turkom Muratovi Ilbilgimu a Rumeysu Pelin Kayovej.

Rehák Štefečeková už v sobotu získala zlato v individuálnej súťaži trapistiek. V nedeľu potom pridala na svoje konto 23. cenný kov zo SP a šiesty bronzový. Pre Kovačócyho je to druhá medaila na Svetovom pohári po zisku bronzu v maltskom Siggiewi v roku 2018.

Na postup do boja o zlato chýbalo slovenskej dvojici sedem bodov, z kvalifikácie do semifinále postúpila z druhého miesta. Bronz získali aj Penny Smithová a Mitchell Iles z Austrálie, ktorí v prvom semifinále nestačili na Turkov Murata Ilbilgiho a Rumeysu Pelin Kayovú.

Výsledky:


trap mix:

finále:
1. Murat Ilbilgi, Rumeysa Pelin Kayová (Tur.) 5 (rozstrel 7),
2. James Willett, Laetisha Scanlanová (Aust.) 5 (6),
3. Zuzana REHÁK ŠTEFEČEKOVÁ, Marián KOVAČÓCY (SR) a Mitchell Iles, Penny Smithová (Aust.) v semifinále