Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Rehák Štefečeková je novou majsterskou sveta v trape, odmenou je Tokio

Slovenská trapistka Zuzana Rehák-Štefečeková. Foto: TASR/Michal Svítok

Tridsaťštyriročná Slovenka získala po triumfe v Mníchove 2010 svoj druhý titul svetovej šampiónky.

Čchangwon 6. septembra (TASR) - Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Zuzana Rehák Štefečeková získala zlatú medailu v trape žien na MS v juhokórejskom Čchangwone. Titul majsterky sveta si vybojovala v záverečnom rozstrele proti Číňanke Siao-ťing Wang. Tretia bola Silvana Stancová z Talianska.

Tridsaťštyriročná Slovenka získala po triumfe v Mníchove 2010 svoj druhý titul svetovej šampiónky. V Čchangwone vystrieľala Rehák Štefečeková pre slovenské farby tretí cenný kov, keď doplnila kompletnú medailovú zbierku po striebre Erika Vargu a bronze Daniely Demjén-Pešková.

Skúsená strelkyňa postúpila z kvalifikácie tretím najlepším nástrelom. V dramatickom finále mohol o všetkom rozhodnúť posledný terč, no Rehák Štefečeková i Siao-ťing Wang ho minuli, obe tak nazbieral zhodne 45 b. Nasledoval rozstrel, v ktorom bola úspešnejšia rodáčka z Nitry a vyhrala ho pomerom 3:2.

Členka Športového centra polície získala už svoju piatu medailu na svetových šampionátoch a zároveň vybojovala pre Slovensko miestenku na OH 2020 do Tokia.



výsledky - MS:

ženy - trap: 1. Zuzana REHÁK ŠTEFEČEKOVÁ (SR) 45 (v rozstrele 3), 2. Siao-ťing Wang (Čína) 45 (v rozstrele 2), 3. Silvana Stancová (Tal.) 36, ...

v kvalifikácii: 62. Jana ŠPOTÁKOVÁ (SR)