Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Rekonvalescencia Bernala pokračuje dobre, čakajú ho ďalšie operácie

Egan Bernal, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Dvadsaťpäťročný víťaz Tour de France 2019 v pondelok vo vlasti narazil do zaparkovaného autobusu verejnej dopravy a musel absolvovať operáciu chrbtice, kolena a nohy.

Bogota 28. januára (TASR) - Kolumbijský cyklista Egan Bernal je po prvej operácii v poriadku a v dobrej nálade. Jeho stav je natoľko uspokojivý, že už v sobotu podstúpi ďalšie dve menšie operácie.

Dvadsaťpäťročný víťaz Tour de France 2019 v pondelok vo vlasti narazil do zaparkovaného autobusu verejnej dopravy a musel absolvovať operáciu chrbtice, kolena a nohy. Po zákroku ho previezli na jednotku intenzívnej starostlivosti, mal vynikajúcu odozvu na liečbu a bol pri vedomí, s pohyblivosťou všetkých končatín. Jazdca stajne Ineos Grenadiers už v nemocnici navštívila aj rodina.

"Na 95 percent mi hrozilo, že zostanem ochrnutý, takmer som prišiel o život, keď som robil to, čo mám najradšej. Ďakujem Bohu, všetkým špecialistom, ktorí dokázali nemožné, rodine a ďalším. Čakám na ďalšie operácie, ale verím, že všetko dobre dopadne," napísal v piatok Kolumbijčan na twitteri.

"Egan Bernal pokračuje v rekonvalescencii podľa plánu a teší nás, že sa mu stav zlepšuje. Nepreukazuje žiadne známky infekcie a je v dobrej nálade. V sobotu sú v pláne dve ďalšie menšie sekundárne operácie, ktoré nie sú život ohrozujúce," citovala agentúra DPA z komuniké kliniky v Bogote.