Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Rely Monte Carlo vedie po druhom dni Loeb pred Ogierom

Na archívnej snímke francúzsky jazdec Sebastien Loeb 13. januára 2016. Foto: TASR/AP

Vedúci Loeb, ktorý je najúspešnejší jazdec v histórii seriálu, na podujatí len "hosťuje" a nie je súčasťou celého šampionátu.

Monte Carlo 21. januára (TASR) - Francúzsky veterán Sébastien Loeb priebežne vedie celkové poradie na Rely Monte Carlo. Po ôsmich rýchlostných skúškach má deväťnásobný šampión seriálu WRC s časom 1:22:49 hodiny náskok 9,9 sekundy pred krajanom Sébastienom Ogierom. Na treťom mieste je Brit Elfyn Evans so stratou 22 s.

"Cítim sa dobre, bol to dobrý deň. Prvé dve rýchlostné skúšky boli super, potom sme mali problémy s hybridnou jednotkou. Táto etapa bola fajn, až na to, že začínalo poriadne mrznúť," povedal Loeb bezprostredne po poslednej piatkovej skúške pre oficiálnu stránku WRC. "Po prológu som bol naozaj prekvapený, že som najrýchlejší. Bežne sa mi v ňom nedarí. Momentálne stále vedieme, nie o veľa, ale sme spokojní."

Vedúci Loeb, ktorý je najúspešnejší jazdec v histórii seriálu, na podujatí len "hosťuje" a nie je súčasťou celého šampionátu. Štyridsaťsedemročný Francúz mieri za vyrovnaním rekordných ôsmich víťazstiev na Rely Monte Carlo, ktoré má na konte úradujúci majster sveta Ogier. Jediný jazdec zo zvyšku štartového poľa, ktorý má na konte víťazstvo na rely plnej serpentín, je Belgičan Thierry Neuville.

Poradie Rely Monte Carlo (po 8 zo 17 RS):


1. Sébastien Loeb (Ford) 1:22:49 h,
2. Sébastien Ogier (obaja Fran.) +9,9 s,
3. Elfyn Evans (V.Brit./ obaja Toyota) +22