Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Remíza FC Barcelony s Atleticom zvýhodnila Real Madrid, Araujo: Škoda

Radosť futbalistov z Realu Madrid, archívne foto. Foto: TASR/AP

Barcelona mala pred dvoma týždňami všetko vo svojich rukách. Potom však nečakane prehrala doma s Granadou a situácia sa zmenila.

Barcelona 9. mája (TASR) - Sobotný zápas FC Barcelona s Atleticom Madrid mohol vniesť viac svetla do boja o titul v najvyššej španielskej futbalovej súťaži. Triumf by priniesol úspešnému tímu veľkú výhodu, nestalo sa, duel sa skončil bez gólov a najviac sa tešil Real Madrid. "Biely balet" je pred svojím nedeľným stretnutím so Sevillou tretí, ale ak vyhrá všetky zvyšné štyri zápasy, stane sa majstrom.

Barcelona začala pozvoľna a v 32. minúte prišla o Sergia Busquetsa, ktorý musel vystriedať pre zranenie hlavy. Hostia hrozili kolmicami za obranu Kataláncov, no v zakončení boli jaloví. Angelovi Correovi strelu zblokoval jeden z obrancov, Marco Llorente technicky neobstrelil Marca-Andreho ter Stegena a nepochodil ani Yannick Carrasco z ostrého uhla. Na druhej strane predviedol pekné sólo Lionel Messi, ale jeho strelu vytesnil špičkami prstov Jan Oblak.

Ani druhý polčas príliš neohúril, v závere mal veľkú príležitosť Ousmanne Dembele, ale hlavou minul z hranice päťky. "Vedeli sme, že to bude ťažký zápas, Leo mal dobrú šancu v prvom a Dembele v druhom polčase. Držali sme loptu, poznáme defenzívny štýl Atletica a spôsobili sme mu problémy, najmä v druhom polčase. Mohli sme zvíťaziť, šance na to boli," povedal pre periodikum Marca asistent domáceho trénera Alfred Schreuder, ktorý zaskakoval za potrestaného Ronalda Koemana.

Barcelona mala pred dvoma týždňami všetko vo svojich rukách. Potom však nečakane prehrala doma s Granadou a situácia sa zmenila. Hoci nemá nič vo vlastných rukách, v jej tábore panuje opatrný optimizmus. "Je to škoda, chceli sme získať tri body, ale musíme pokračovať. Ešte nás čakajú tri zápasy, my sa pobijeme a pokúsime sa ešte zamiešať kartami," citovala agentúra DPA obrancu "Blaugranas" Ronalda Arauja.

Lepšie na tom nie je ani Atletico, ale kým od Barcelony sa vždy očakávajú trofeje, Madridčania nie sú pod takým tlakom. Tréner Diego Simeone bol po remíze na Cam Nou spokojný, rovnako ako s doterajším priebehom ročníka: "Máme za sebou fantastickú sezónu. Na čele sú štyri tímy, ktoré bojujú o titul. My sme prišli do Barcelony podať tímový výkon a vyšlo nám to podľa predstáv. Odchádzam šťastný. Teraz pôjdeme od zápasu k zápasu a zostaneme pokojní."