Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Rennes pripravilo PSG trpkú prehru, Pochettino: Moja zodpovednosť

Na snímke hlavný tréner PSG Mauricio Pochettino. Foto: TASR/AP

Rennes pred sezónou investovalo do príchodu nových posíl 80 miliónov eur, no v tabuľke je zatiaľ len 11. Na konte má tri výhry, tri remízy a tri prehry.

Paríž 4. októbra (TASR) - Francúzsky futbalový klub Paríž St. Germain v zostave s hviezdnym útočným triom Neymar, Lionel Messi, Kylian Mbappe utrpel v nedeľu prvú prehru v Ligue 1 v sezóne. Na pôde Rennes v 9. kole inkasoval na konci prvého, resp. začiatku druhého polčasu a po predchádzajúcich ôsmich ligových výhrach musel prehltnúť horkú pilulku v podobe prehry 0:2. Stále je však na čele tabuľky so šesťbodovým náskokom pred Racingom Lens.

Favorit mal síce v zápase viacero šancí, nedokázal ich však premeniť. V závere prvého polčasu inkasoval po centri do šestnástky, keď obrancovia nepokryli Gaetana Laborda. Ten je so šiestimi gólmi najlepší strelec súťaže. Hneď na začiatku druhého polčasu sa po krídelnej akcii presadil Flavien Tait, ktorý úplne osamotený v strede šestnástky premenil center od autora prvého gólu. Argentínsky útočník Messi trafil v prvom dejstve z priameho kopu brvno, v druhom polčase hosťom neplatil Mbappeho gól pre ofsajd.

"Nezačali sme duel dobre, potom sme však 30 minút hrali vynikajúco. Je škoda, že sme vtedy neskórovali. Dostali sme dva góly, bolo to nepríjemné a už sme nenašli odpoveď," citovala agentúra AFP argentínskeho kouča PSG Mauricia Pochettina. PSG prehral v lige prvýkrát od apríla, keď na domácom štadióne nestačil na neskoršieho majstra z Lille (0:1). "Prvá osoba, ktorá za túto prehru nesie zodpovednosť, som ja. Celkovo som však s výkonom spokojný, naozaj sme sme si vytvorili veľa šancí, len sme ich nevyužili. Rennes dalo gól na konci prvého polčasu a malo to na nich priaznivý dopad. Prehry nemám rád, takže cítim roztrpčenie. Najmä preto, lebo po dobrom úseku sme dvakrát inkasovali. Mrzí ma, že sme nedosiahli to, na čo sme mali," dodal Pochettino.

Rennes pred sezónou investovalo do príchodu nových posíl 80 miliónov eur, no v tabuľke je zatiaľ len 11. Na konte má tri výhry, tri remízy a tri prehry. V nedeľu ale využilo slabšiu chvíľu PSG. "Hrali sme veľmi fyzický futbal a dokázali sme im robiť problémy v takmer každom našom rýchlom protiútoku. Im dnes čosi v hre chýbalo," vyjadril sa po súboji Tait.