Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Reprezentácia Slovenska v novembri bez Jonesa a štyroch pivotov

Slovenskí basketbalisti po postupe do kvalifikácie o MS. Foto: basketliga.sk

Dobrou správou je aspoň návrat Vladimíra Brodzianskeho, ktorý vynechal predchádzajúce dva asociačné termíny pre problémy s členkom.

Bratislava 4. novembra (TASR) – Slovenská mužská basketbalová reprezentácia pôjde do novembrových zápasov predkvalifikácie majstrovstiev Európy 2025 bez pätice hráčov. Slováci nastúpia proti Dánsku (štvrtok 10. novembra o 18.00) a Nórsku (13. novembra o 18.00 h).

Z rodinných dôvodov sa ospravedlnil naturalizovaný rozohrávač Andre Jones, pre zranenie ruky vypadol z hry Lukáš Bolek a pozvánku odmietla až štvorica podkošových hráčov, konkrétne Boris Bojanovský, Tomáš Pavelka, Jakub Petráš a Viktor Juríček. „Áno, dostali sme ospravedlnenky od basketbalistov, ktorí sú zdraví, vo svojich kluboch hrajú podstatné minúty a dôležité role a mohli by byť prínosom pre reprezentáciu. Žiaľ, z dôvodov, ktoré sú pre mňa ako pre bývalého basketbalistu nepochopiteľné, odmietli prísť a reprezentovať Slovensko,“ citovala oficiálna stránka Slovenskej basketbalovej asociácie manažér tímu Miroslava Páleníka.

Dobrou správou je aspoň návrat Vladimíra Brodzianskeho, ktorý vynechal predchádzajúce dva asociačné termíny pre problémy s členkom. Minimálne v prvom stretnutí môže tréner Aramis Naglič počítať aj s talentovaným Timotejom Malovcom.

Slováci sú pred novembrovým dvojzápasom v ťažkej pozícii, zatiaľ majú na konte dve prehry podobne ako Dánsko. Severné Macedónsko a Nórsko majú zhodne bilanciu 2:0. Do hlavnej fázy kvalifikácie ME 2025 ide ďalej len víťaz skupiny, ale v prípade neúspechu ešte existuje jedna šanca. V auguste 2023 by mala odštartovať tretia fáza predkvalifikácie ME 2025, do ktorej sa dostanú všetky neúspešné tímy z doterajších bojov.