Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Reprezentačná brankárka Medveďová bude chytať za rakúsky Eggenburg

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Dvadsaťsedemročná Medveďová v minulej sezóne chytala aj v najvyššej španielskej súťaži za nováčika CB Salud Tenerife.

Bratislava 2. júla (TASR) - Slovenská hádzanárska reprezentantka Adriana Medveďová bude v nasledujúcej sezóne chytať v tíme rakúskeho prvoligistu UHC Eggenburg. S klubom sa dohodla na ročnom konktrakte.

"Vzhľadom na podmienky a súčasnú situáciu som to vzala ako pre mňa najlepšie riešenie. Chceme sa umiestniť na vrchných priečkach, prípadne aj s možnosťou účasti v európskych pohároch," uviedla pre portál slovakhandball.sk brankárka, ktorá naposledy obliekala dres účastníka MOL ligy ŠŠK Prešov.

Dvadsaťsedemročná Medveďová v minulej sezóne chytala aj v najvyššej španielskej súťaži za nováčika CB Salud Tenerife, kde však po polovici ročníka predčasne skončila. Prešovu mala potom pomôcť do konca sezóny v spoločnej slovensko-českej súťaži. Napokon v centre Šariša zotrvala necelý mesiac pre pandémiu koronavírusu a anulovaný ročník. "Pôsobenie v Španielsku hodnotím ako výbornú skúsenosť, ktorá však nedopadla podľa očakávaní. V Prešove som bola, bohužiaľ, len krátko. Každopádne som vďačná, že ma tam takto v strede sezóny prijali," povedala Medveďová.