Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Reprezentačné tímy sa v príprave na MS predstavia v Trenčíne

Slovenskí florbaloví reprezentanti zvíťazili vo svojom treťom vystúpení v 2. európskej skupine kvalifikácie MS 2018 a postúpili na svetový šampionát. Na turnaji v Nitre triumfovali v sobotu nad Nemeckom 3:2 a so šiestimi bodmi sú na druhom mieste tabuľky, pričom za Švédskom zaostávajú iba o skóre. Nitra, 3. februára 2018. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Namiesto pôvodne plánovaných šiestich krajín v oboch kategóriách sa pre pretrvávajúcu pandemickú situáciu na svete zúčastnia na podujatí len tri - okrem Slovenska aj Poľsko a Nemecko.

Trenčín 14. októbra (TASR) - Slovenské reprezentačné výbery čaká záverečná zápasová previerka pred blížiacimi sa majstrovstvami sveta vo florbale. Muži aj ženy SR sa predstavia na domácom podujatí 6 Nations Floorball Challenge, ktorý sa bude od piatka do nedele konať v Trenčíne.

Namiesto pôvodne plánovaných šiestich krajín v oboch kategóriách sa pre pretrvávajúcu pandemickú situáciu na svete zúčastnia na podujatí len tri - okrem Slovenska aj Poľsko a Nemecko. Mužský výber si v Trenčíne zahrá tri zápasy, jeden proti Poliakom a dva s Nemcami. "Počas celej našej prípravy neriešime, či sa stretneme proti papierovo slabším alebo silnejším družstvám, pretože trénujeme svoj štýl hry a v tom aj budeme pokračovať. Na základe zníženého počtu zápasov sme na túto situáciu zareagovali tak, že sme zvýšili počet tréningov, ktorých bude až šesť a navyše sme pozvali širšiu nomináciu hráčov, z ktorej časť bude zapojená len do tréningového procesu. Chystáme sa dolaďovať úplne všetky prvky hry v obrannej ale aj v útočnej činnosti, presilovky, oslabenia aj štandardky," uviedol pre web Slovenského zväzu florbalu (SZFB) tréner reprezentácie mužov Radomír Mrázek.

Podľa kouča hráči dokázali v uplynulom období pozdvihnúť na solídnu úroveň najmä obrannú činnosť: "Chalani z veľkej časti už ovládajú, ako majú na ihrisku v rôznych situáciách reagovať a kto má v daný moment akú zodpovednosť, o čo sa môžeme celkom oprieť. Žiaľ, stále nám hapruje fyzická kondícia hráčov. Na nedávnom turnaji v Poľsku sme predviedli približne na štyridsať percent to, čo chceme plniť a hrať. Na sto percent sa už zrejme nedostaneme, ale opäť sa posunieme o niečo vyššie."

Reprezentačný výber žien taktiež odohrá tri zápasy, no na rozdiel od mužov ho čakajú dva súboje proti Poľsku a jeden s Nemkami. "Po dlhšom čase sa konečne s dievčatami opäť stretneme a máme vynikajúcu príležitosť zápasovej previerky, ktorá nám určite ukáže nedostatky a taktiež pozitíva našej hry. Vzhľadom na situáciu si každú takúto príležitosť vážime a preto k podujatiu pristupujeme zodpovedne. Naším cieľom bude doladiť všetky činnosti, pretože už ďalšia možnosť v zápasovej konfrontácii do šampionátu nebude," povedal pre szfb.sk tréner Sloveniek Michal Jedlička.

Pre jeho zverenky bude turnaj prípravou na MS vo švédskej Uppsale, ktoré sa uskutočnia od 27. novembra do 11. decembra. Slováci zabojujú na svetovom šampionáte v Helsinkách od 3. do 12. decembra.

Nominácia slovenskej reprezentácie žien na 6 Nations Floorball Challenge (15.–17. októbra v Trenčíne, zdroj: szfb.sk):



Brankárky: Jana DUPČÁKOVÁ, Adriana MICHALISKOVÁ
Hráčky: Alžbeta ĎURÍKOVÁ, Daniela KVASKOVÁ, Miriam BUKOVÁ, Laura CHÚPEKOVÁ, Denisa FERENČÍKOVÁ, Katarína KLAPITOVÁ, Tamara DOBOŠOVÁ, Michaela ŽIKAVSKÁ, Klára GROSSOVÁ, Barbora KOCÚROVÁ, Linda DETKOVÁ, Lenka CUPRÁKOVÁ, Kristína HUDÁKOVÁ, Linda PUDIŠOVÁ, Nikol DRÁBEKOVÁ, Michaela KRAJČOVÁ, Michaela ŠPONIAROVÁ, Monika PINTÉROVÁ, Kristína BELICOVÁ, Klaudia ROBOVÁ, Alexandra FAKTOROVÁ, Lenka ČERVENÁ, Paulína HUDÁKOVÁ

realizačný tím: Michal JEDLIČKA, Dušan ĎURÍČEK, Štefan RAJČAN, Dušan GÁBOR, Vojtěch TYPL, Tomáš PUČAN, Zuzana MAĎARČÍKOVÁ

Nominácia slovenskej reprezentácie mužov na 6 Nations Floorball Challenge (15.–17. októbra v Trenčíne, zdroj: szfb.sk):


Brankári: Jakub KLOBUČNÍK, Adam KOHÚT, Filip VAŠKO
Hráči: Michal MIŠKE, Ronald GAŠPARÍK, Lukáš ŘEZANINA, Ladislav MIRT, Šimon HATALA, Kristián KOZÁK, Samuel VIRGA, Michal PAŽÁK, Lukáš UJHELYI, Martin KUBOVIČ, Filip ČONKA-SKYBA, Michal DUDOVIČ, Ladislav GÁL, Matúš GAJDOŠ, Jakub GRICH, René SLEZÁK, Martin GRLICKÝ, Tomáš KVASNICA, Peter BEZEG, Tomáš BEZEG, Jakub KOŠARIŠŤAN, Šimon ŠMAJDA, Richard CVACHO, Peter STELLER, Samuel KELEMEN, Matúš GBURÍK, Daniel OLEKŠÁK, Šimon BATKOVIČ, Samuel DÁVIDEK, Peter BANGA

Realizačný tím: Radomír MRÁZEK, Ján PURC, Karel ŠEFČÍK, Stanislav TEREZ, Lukáš KOVAŘÍK, Denis MARKO, Maroš MIGO