Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Reynu takmer vyradili z kádra USA za nedostatočné úsilie

Giovanni Reyna, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Uviedli to zdroje ESPN, ktoré tvrdia, že ofenzívny stredopoliar Borussie Dortmund neprejavoval dostatočné úsilie v tréningovom procese a v predturnajovom súboji proti katarskému Al Gharafa (6:0).

Dauha 12. decembra (TASR) - Americký futbalový reprezentant Giovanni Reyna bol veľmi blízko vyradenia z kádra USA počas MS v Katare. V nedeľu to uviedli zdroje ESPN, ktoré tvrdia, že ofenzívny stredopoliar Borussie Dortmund neprejavoval dostatočné úsilie v tréningovom procese a v predturnajovom súboji proti katarskému tímu Al Gharafa (6:0).

Toto odhalenie prišlo po tom, ako tréner Gregg Berhalter vystúpil v utorok na samite o morálnom vodcovstve v New Yorku. Jeho komentáre boli neskôr zverejnené v bulletine spoločnosti Charterworks. Uviedol v nich, že USA mali v kádri hráča, ktorý jednoznačne nespĺňal očakávania na ihrisku aj mimo neho. "Ako trénerský štáb sme spolu sedeli celé hodiny a uvažovali, čo s týmto hráčom urobíme. Boli sme pripravení rezervovať mu letenku domov, zašlo to až do takého extrému," prezradil Berhalter. "Skončilo sa to tak, že sme sa s ním porozprávali a povedali mu, že sa bude musieť spoluhráčom ospravedlniť. Musel však povedať, za čo."

Ako prvý identifikoval, že ide o hráča Borussie Dortmund, americký portál MLS Soccer. Dvadsaťročný Reyna nenastúpil za USA v Katare ani raz v základnej zostave. V skupinovej fáze naskočil do zápasu dvakrát ako striedajúci hráč. Proti Anglicku (0:0) striedal v 83. minúte a v osemfinálovom stretnutí s Holandskom (1:3) odohral celý druhý polčas. Proti Walesu ani Iránu do hry nezasiahol.

ESPN oslovila prostredníctvom textovej správy 49-ročného kouča, ktorý následne vydal vyhlásenie: "Nie je dôležité, kto to bol. Dôležité je, že hráči mali jasné štandardy a boli pripravení ich komunikovať, ak sa neplnili. Niekedy takáto komunikácia vedie k pozitívnej zmene," uviedol Berhalter, ktorý potvrdil, že po ospravedlnení a dohovore už s hráčom neboli žiadne problémy.