Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Riaditeľ 1. FC Kolín Heldt nepovažuje nové ochorenia v klube za chybu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Riaditeľ Kolínčanov nemá obavy, že by mohlo prísť k ďalším ochoreniam.

Kolín nad Rýnom 3. mája (TASR) - Športový riaditeľ 1. FC Kolín Horst Heldt nepovažuje tri nové prípady nákazy koronavírusom za chybu klubu. V piatok nemecký futbalový bundesligista oznámil, že pozitívny test mali dvaja jeho hráči a fyzioterapeut. Všetci následne nastúpili do 14-dňovej karantény.

"Nikto z nášho tímu sa nechoval nezodpovedne. Pravda je taká, že máme troch nakazených a 50 nenakazených. Pri všetkej úcte, myslíme si, že pravidlá a opatrenia v našom tréningovom centre v Geissbockenheime fungujú," vyhlásil Heldt.

Riaditeľ Kolínčanov nemá obavy, že by mohlo prísť k ďalším ochoreniam. "Vytvorili sme všetky podmienky k tomu, aby sa nik ďalší nenakazil. Budeme v tom pokračovať," citovala Heldta agentúra SID.

Iný názor na vec má stredopoliar 1. FC Kolín Birger Verstraete, ktorý spochybnil opatrenia prijaté bundesligovým klubom. "Je bizarné, že iba troch členov klubu dali do karantény. Fyzioterapeut je muž, ktorý sa o mňa i ďalších hráčov staral celé týždne. A vo štvrtok som v posilňovni cvičil v dvojici s jedným z hráčov, ktorí mali pozitívny test," povedal Belgičan pre televíznu stanicu VTM.

Podľa Verstraeteho preto nie je celkom pravdivé vyhlásenie kolínskeho klubu, podľa ktorého nikto z tímu neprišiel do kontaktu s infikovanými osobami. Dvadsaťšesťročný stredopoliar sa obáva, že rozšíri nákazu, jeho priateľka má srdcové problémy a patrí do rizikovej skupiny. "Očakávam, že aj v ďalších kluboch čoskoro ohlásia prípady nákazy. Je naivné myslieť si, že ligu tak ľahko dohráme. Ak by sa konala anonymná anketa medzi hráčmi, mnohí by hlasovali za jej predčasné ukončenie. Prvoradé je zdravie, až potom nasleduje futbal," vyhlásil.