Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Riapoš s Ludrovským sa prebojovali do semifinále

Na snímke sprava Martin Ludrovský a Ján Riapoš (obaja Slovensko) počas zápasu mužskej štvorhry Slovensko - Taiwan v skupinovej fáze na majstrovstvách sveta družstiev v stolnom tenise telesne postihnutých v Bratislave 19. mája 2017. Foto: TASR/Pavol Neubauer

Uspel aj druhý slovenský stolnotenisový pár, Boris Trávníček a Peter Mihálik sa prebojovali v TT4-5 do štvrťfinále.

Tokio 31. augusta (TASR) - Slovenskí stolní tenisti Ján Riapoš a Martin Ludrovský postúpili na PH 2020 v Tokiu do semifinále súťaže družstiev. Vo štvrťfinále TT1-2 zvíťazili nad talianskou dvojicou Federico Falco a Andrea Borgato 2:1 na zápasy. Riapoš s Ludrovským tak majú istotu bronzu, v boji o postup do finále narazia v stredu na Francúzov.

Aj druhý slovenský stolnotenisový pár Boris Trávníček a Peter Mihálik postúpil medzi najlepších štyroch a má istotu cenného kovu. V osemfinále tímovej súťaže kategórie TT4-5 zdolali Aymana Kamala Zenatyho a Sameha Mohameda Salehu z Egypta 2:0 na zápasy. Vo štvrťfinále potom vyradili tureckých reprezentantov Aliho a Abdullaha Öztürkovcov 2:1 na zápasy. V semifinále nastúpia v stredu proti Číňanom.

Parastolný tenis - tímová súťaž:



TT1-2 - štvrťfinále:

Ján RIAPOŠ, Martin LUDROVSKÝ (SR) - Federico Falco, Andrea Borgato (Tal.) 2:0

TT4-5 - osemfinále:

Boris TRÁVNÍČEK, Peter MIHÁLIK (SR) - Ayman Kamal Zenaty, Sameh Mohamed Saleh (Egypt) 2:0

štvrťfinále:

Boris TRÁVNÍČEK, Peter MIHÁLIK (SR) - Ali Öztürk, Abdullah Öztürk (Tur.) 2:1