Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Richard Šechný plánuje rozlúčkový zápas, prídu Šatan, Zedník či Bartek

Na archívnej snímke Richard Šechný. Foto: TASR - Michal Svítok

V zápase nastúpi za oba tímy, ten nesúci jeho meno bude zložený z bývalých spoluhráčov.

Michalovce 17. augusta (TASR) - Bývalý hokejista Richard Šechný dá bodku za bohatou kariérou rozlúčkovým zápasom. V sobotu 1. septembra nastúpi domáci prvoligista HK Dukla Michalovce proti tímu zloženému z bývalých Šechného spoluhráčov z klubov či reprezentácie. Ako informovala oficiálna stránka michalovského klubu, nastúpiť by malo viacero osobností slovenského hokeja.

Šechný kariéru definitívne ukončil po sezóne 2017/2018 ako 46-ročný. V pokročilom hokejovom veku stále patril k najlepším hráčom tretej najvyššej súťaže, v ktorej nastupoval za Humenné. Postupne presedlal na trénerskú dráhu, symbolickú bodku za kariérou však dá exhibičným zápasom.

V ňom nastúpi za oba tímy, ten nesúci jeho meno bude zložený z bývalých spoluhráčov. Na zimnom štadióne v Michalovciach by nemali chýbať ani majstri sveta ako Miroslav Šatan, Dušan Milo či Ladislav Nagy, s ktorými sa prešovský rodák stretol na klubovej i reprezentačnej úrovni. Nastúpiť by mal aj bývalý hádzanársky brankár Richard Štochl.

Šechný sa počas svojej 24-ročnej aktívnej kariéry tešil zo štyroch extraligových titulov. Tri vybojoval v drese HC Košice a jeden ako hráč HKM Zvolen. Najvyššiu súťaž si okrem Košíc a Zvolena zahral aj v drese Popradu, Banskej Bystrice a Kežmarku. Krátko pôsobil v ruskom Nižnekamsku, obliekal aj dresy poľského Podhale Nowy Targ a talianskeho Bolzana. V druhej najvyššej súťaži hral za Michalovce, Prešov a Detvu, kariéru uzavrel v druholigovom Humennom.

V drese Slovenska si zahral na majstrovstvách sveta B-kategórie 1995 v Bratislave, ktoré Slovensko vyhralo a postúpilo do najvyššej kategórie. Zúčastnil sa aj MS 1999 v Nórsku (7. miesto) a na neúspešnej kvalifikačnej časti ZOH 2002 (13. miesto). Celkovo odohral v slovenskej reprezentácii 54 zápasov, v ktorých strelil 10 gólov. V extralige odohral Šechný 837 zápasov s bilanciou 294 gólov a 495 asistencií.


Predpokladaná zostava tímu Šechný:

Brankári: Miroslav Šimonovič, Martin Klempa

Obrancovia: Radoslav Suchý, Dušan Milo, Ladislav Čierny, Slavomír Vorobeľ, Marcel Šterbák, Tomáš Slovák, Zoltán Kubát, Richard Štochl

Útočníci:
Miroslav Šatan, Jaroslav Török, Martin Bartek, Peter Bartoš, Martin Slovák, Ladislav Nagy, Jiří Bicek, Arne Kroták, Richard Zedník, Juraj Faith, Ján Pardavý, Branislav Jánoš, Richard Šechný, Adam Lapšanský