Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Robinho si musí odpykať v Brazílii deväťročný trest za znásilnenie

Súdne konanie s Robinhom. Foto: TASR - AP

Robinho svoju vinu popiera a jeho právnici sa ešte plánujú odvolať na najvyšší súd.

Rio de Janeiro 21. marca (TASR) - Bývalý brazílsky futbalový reprezentant Robinho si musí v rodnej krajine odpykať deväťročný trest za znásilnenie, ktorý mu v roku 2017 vymerali v Taliansku. Brazílsky súd mu v stredu nariadil pobyt za mrežami. Robinho svoju vinu popiera a jeho právnici sa ešte plánujú odvolať na najvyšší súd.

K incidentu malo prísť v jednom z nočných podnikov v Miláne v roku 2013. Spolu bolo za hromadné znásilnenie 22-ročnej albánskej ženy obvinených šesť mužov, neskôr proti štyrom obvinenia stiahli. Brazília svojich občanov do zahraničia nevydáva a tak talianske úrady požiadali, aby si 40-ročný Robinho trest odsedel vo svojej krajine.

Robinho odštartoval kariéru v Santose, v roku 2005 prestúpil do Realu Madrid, v rokoch 2008 až 2010 hral za Manchester City. Ďalšie štyri roky strávil v AC Miláno, potom si obliekal aj dresy Kantonu Evergrande, Atletica Mineiro aj Basaksehiru Istanbul. Brazíliu reprezentoval v 100 zápasoch a strelil v nich 28 gólov. S národným tímom vyhral Copa America v roku 2007, pripomenula agentúra DPA.