Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Arsenal postúpil cez FC Liverpool do štvrťfinále Ligového pohára

Hráč Liverpoolu Marko Grujič(druhý sprava) strieľa hlavičkou na gól do bránky Arsenalu vo futbalovom zápase Anglického ligového pohára FC Liverpool - Arsenal Londýn, v Liverpooli 1. októbra 2020. Foto: TASR/AP

Fulham prehral vo 4. kole na pôde druholigového Brentfordu 0:3.

Londýn 1. októbra (TASR) - Futbalisti londýnskeho Arsenalu postúpili do štvrťfinále anglického Ligového pohára. Vo štvrtkovom zápase 4. kola zdolali domáci Liverpool 5:4 v jedenástkovom rozstrele po tom, ako sa zápas skončil po riadnom hracom čase 0:0.

Liverpool sa dostal v rozstrele do výhody v tretej sérii, keď zaváhal Mohamed Elneny, ale vzápätí nepremenil svoj pokus Divock Origi. V šiestej sérii nedal Harry Wilson a Joseph Willock následne poslal "kanonierov" do ďalšej fázy.

Fulham prehral vo 4. kole na pôde druholigového Brentfordu 0:3. Slovenský brankár Marek Rodák odchytal za hostí celý zápas, dvakrát inkasoval od Mohameda Benrahmu, ktorý sa v oboch prípadoch presadil v druhom polčase.

Do štvrťfinále sa neprebojovala ani domáca Aston Villa, ktorá podľahla druholigovému Stoke City 0:1. Už v prvom polčase rozhodol o postupe hostí Sam Vokes.