Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Röiselandovú čaká v Osle rozlúčka s kariérou

Nórska biatlonistka Marte Olsbuová Röiselandová na trati počas šprintu žien na 7,5 km v rámci 7. kola Svetového pohára v Novom Měste na Morave v piatok 3. marca 2023. Foto: TASR - AP

Nórka má v zbierke celkovo tri najcennejšie kovy z olympiády v Pekingu, triumfovala v šprinte, stíhačke i s miešanou štafetou.

Oslo 14. marca (TASR) - Nórska biatlonistka Marte Olsbuová Röiselandová po sezóne ukončí kariéru. Jednu z najúspešnejších biatlonistiek nedávnej minulosti čaká už iba trojica pretekov na domácom záverečnom podniku sezóny Svetového pohára v Osle.

Tridsaťdvaročná Röiselandová v uplynulej sezóne získala veľký krištáľový glóbus za celové prvenstvo v SP. V závere seriálu však už neštartovala pre pozitívny test na koronavírus a choroba mala u nej ťažší priebeh. Zmeškala štart sezóny, hoci sa napokon dokázala dostať do solídnej formy a na majstrovstvách sveta v Oberhofe získala bronz v stíhačke a dve zlaté medaily v tímových súťažiach (miešanej štafete a mixe dvojíc). Dokázala si pripísať aj dva triumfy vo Svetovom pohári, v marci uspela v Novom Měste na Moravě v šprinte i stíhačke.

"Je ten správny čas. Mám ten pocit už celý rok. Predchádzajúci ročník bol pre mňa úžasný, no som rada, že som vydržala ešte jeden. Bolo to ťažké, ale stálo to za to," povedala podľa biathlonworld.com Röiselandová.

Nórka má v zbierke celkovo tri najcennejšie kovy z olympiády v Pekingu, triumfovala v šprinte, stíhačke i s miešanou štafetou. V Číne získala ešte aj dva bronzy a štyri roky predtým v Pjongčangu dve striebra. Vo Svetovom pohári zaznamenala 17 triumfov.