Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Rok po nehode je Zanardiho stav stabilný

Na archívnej snímke z 10. októbra 2015 Alessandro Zanardi počas slávneho Havajského Ironmana v Kailua-Kona na Havaji. Foto: TASR/AP

Zanardi stratil 19. júna 2020 v Toskánsku kontrolu nad svojím handbikom a zrazil sa s nákladným autom.

Siena 1. júla (TASR) - Rok po nehode bývalého pilota F1 Alessandra Zanardiho na handbiku je jeho stav stabilný. Päťdesiatštyriročný Talian sa nachádza na špeciálnej klinike, kde sa pod vedením lekárov, fyzioterapeutov a neuropsychológov podrobuje rehabilitačnému programu.

"V tejto chvíli je Alex v stabilnom stave, ktorý mu dovoľuje absolvovať tréningový program pre mozog aj telo. Komunikuje s nami, ale nedokáže rozprávať," citovala agentúra dpa slová manželky Daniely Zanardiovej.

Štvornásobný paralympijský víťaz, ktorý prišiel v roku 2001 pri nehode na Lausitzringu počas pretekov série Cart o obe nohy, má za sebou niekoľko neurochirurgických zákrokov. "Čakajú ho ďalšie výzvy. Je to veľmi dlhá cesta a v tejto chvíli nie je možné nič predpovedať," dodala manželka.

Zanardi stratil 19. júna 2020 v Toskánsku kontrolu nad svojím handbikom a zrazil sa s nákladným autom. Utrpel ťažké zranenia hlavy a dlho bojoval o život.