Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. júl 2024Meniny má Božena
< sekcia Šport

Roland: Rybakinová postúpila suverénne do 2. kola dvojhry

Na archívnej fotke Jelena Rybakinová. Foto: AP Photo/Eduardo Verdugo, File

Jej ďalšou súperkou bude úspešnejšia z duelu medzi trojnásobnou grandslamovou víťazkou Nemkou Angelique Kerberovou a Holanďankou Arantxou Rusovou.

Paríž 28. mája (TASR) - Kazašská tenistka Jelena Rybakinová sa suverénnym spôsobom prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Wimbledonská šampiónka z roku 2022 si v úvodnom kole v pozícii nasadenej štvorky poradila s Belgičankou Greet Minnenovou 6:2, 6:3.

Jej ďalšou súperkou bude úspešnejšia z duelu medzi trojnásobnou grandslamovou víťazkou Nemkou Angelique Kerberovou a Holanďankou Arantxou Rusovou. "Mám veľkú radosť, že môžem hrať opäť na parížskej antuke a že sa mi podarilo vyhrať hladko v dvoch setoch," uviedla Rybakinová, ktorá vlani pred 3. kolom odstúpila z turnaja pre infekciu horných dýchacích ciest.

Francúzka Alize Cornetová ukončila kariéru hladkou prehrou 2:6, 1:6 so siedmou nasadenou číňankou Čeng Čchin-wen. Pre domácu hráčku to bola rekordná 69. účasť za sebou na podujatí veľkej štvorky. Na grandslamovej pôde debutovala ako 15-ročná práve na Roland Garros v máji 2005- Najvyššie postavenie v rebríčku WTA dosiahla v roku 2009, keď bola svetová jedenástka.



ženy - dvojhra - 1. kolo:

Čeng Čchin-wen (Čína-7) - Alize Cornetová (Fr.) 6:2, 6:1, Jelena Rybakinová (Kaz.-4) - Greet Minnenová (Belg.) 6:2, 6:3