Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Roland Garros: Zverev prvýkrát do semifinále: To ma neuspokojí

Nemecký tenista Alexander Zverev, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Vo štvrťinále zdolal ako nasadená šestka Španiela Alejandra Davidovicha Fokinu hladko 6:4, 6:1, 6:1.

Paríž 9. júna (TASR) - Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil prvýkrát v kariére do semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Vo štvrťinále zdolal ako nasadená šestka Španiela Alejandra Davidovicha Fokinu hladko 6:4, 6:1, 6:1. V dueli o postup do finále nastúpi v piatok proti piatemu nasadenému Grékovi Stefanosovi Tsitsipasovi, ktorý vyradil dvojku "pavúka" Rusa Daniila Medvedeva 6:3, 7:6 (3), 7:5.

Davidovich Fokina držal s favoritom krok iba v úvode zápasu. Za stavu 3:4 prišiel o servis a hoci následne kontroval rebrejkom, Zverev si už koncovku prvého setu postrážil. Druhé dejstvo bolo jasne v réžii vlaňajšieho finalistu US Open, ktorý skvele podával a dominoval vo výmenách. Na začiatku tretieho setu Nemec rýchlo odskočil súperovi na 2:0 a s prehľadom si zabezpečil postup medzi elitné kvarteto.

"Je to skvelé, že som sa prebojoval do semifinále. No to, že som sa tam dostal, ma neuspokojí. Verím, že budem pokračovať vo svojej hre a v semifinále podám ešte lepší výkon," povedal Zverev. Ten má v antukovej časti sezóny výbornú formu, čo potvrdil aj na podujatí Masters 1000 v Madride, na ktorom vyradil Španiela Rafaela Nadala. Spanilú jazdu zakončil ziskom titulu.

Tsitsipas vyhral iba svoj druhý zápas z doterajších ôsmich vzájomných proti Medvedevovi. "Nastúpil som proti jednému z najlepších hráčov na Tour, ak som chcel byť úspešný, musel som si udržať intenzitu a počas zápasu postupne vygradovať svoju hru. Cítil som, že hrám dobre, nedal som súperovi veľa šancí. Myslím si, že môj výkon bol jeden z najlepších v tomto týždni. Snažil som sa byť mentálne pripravený a koncentrovaný až do konca. Nič som mu nedaroval," citovala Tsitsipasa agentúra dpa.



muži - dvojhra - štvrťfinále:

Stefanos Tsitsipas (Gr.-5) - Daniil Medvedev (Rus.-2) 6:3, 7:6 (3), 7:5, Alexander Zverev (Nem.-6) - Alejandro Davidovich Fokina (Šp.) 6:4, 6:1, 6:1