Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Ronaldo nemá v zmluve podporu saudskoarabskej kandidatúry na MS 2030

Na snímke portugalský futbalista Cristiano Ronaldo počas jeho predstavenia v klube Al-Nassr v saudskoarabskom Rijáde v utorok 3. januára 2023. Foto: TASR/AP

Ronaldo prišiel do klubu 30. decembra po nezhodách v Manchestri United. Na základe zmluvy, ktorá mu prinesie 200 miliónov dolárov ročne, má propagovať saudskoarabskú kandidatúru.

Rijád 11. januára (TASR) - Saudskoarabský klub Al Nassr poprel medializované informácie o detailoch zmluvy Cristiana Ronalda. Portugalský útočník mal údajne prisľúbiť verejnú podporu kandidatúre Saudskej Arábie na usporiadanie MS 2030.

Ronaldo prišiel do klubu 30. decembra po nezhodách v Manchestri United. Na základe zmluvy, ktorá mu prinesie 200 miliónov dolárov ročne, má propagovať saudskoarabskú kandidatúru. O usporiadanie rovnakého turnaja sa pritom uchádza aj jeho rodné Portugalsko, ktoré chce hostiť podujatie spolu so Španielskom a Ukrajinou.

Tridsaťsedemročný hráč absolvuje prvý zápas s novým klubom najskôr v nedeľu 22. januára proti Al-Ettifaq. Momentálne si odpykáva dvojzápasový zákaz činnosti od Anglickej asociácie (FA) za incident s fanúšikom po novembrovej pohárovej prehre United proti Evertonu (0:1). Informácie priniesla DPA.