Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Ronaldo opäť úradoval v závere, Solskjaer: Je ako Michael Jordan

Na snímke portugalský futbalista Cristiano Ronaldo sa teší zo svojho gólu počas zápasu Manchester United - Atalanta Bergamo, 2. novembra 2021. Foto: TASR/AP

United mohli ísť do vedenia už v 5. minúte, no lopta sa od Scotta McTominaya dokotúľala len do žrde.

Bergamo 3. novembra (TASR) - Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo opäť zachránil kožu Manchestru United. Dvoma gólmi v nadstavených časoch oboch polčasov zariadil remízu 2:2 v utorkovom zápase Ligy majstrov na pôde Atalanty Bergamo, ktorá má pre anglický tím cenu zlata. "Červení diabli" vďaka nej figurujú na čele tabuľky F-skupiny so ziskom 7 bodov. Rovnako sedem bodov nazbieral aj Villarreal, ktorý zdolal švajčiarsky Young Boys Bern 2:0.

United mohli ísť do vedenia už v 5. minúte, no lopta sa od Scotta McTominaya dokotúľala len do žrde. Atalante naopak prvá šanca vyšla a Josip Iličič rozvlnil v 12. minúte sieť za Davidom de Geom. Gól potvrdil aj VAR. Hostia si potom vypracovali niekoľko šancí a na vyrovnanie premenili krásnu akciu z nadstaveného času, keď Bruno Fernandez pätičkou v šestnástke priťukol loptu Ronaldovi. V 57. minúte sa dostali späť do vedenia domáci. Obrana United signalizovala ofsajd a rozhodca gól Duvana Zapatu najprv neuznal, no potom do hry zasiahol VAR a platil - 2:1. O deľbe bodov nakoniec rozhodol v 90.+1 minúte Ronaldo, keď lopta po jeho strele z voleja spoza šestnástky zapadla k pravej žrdi.
Cristiano Ronaldo z Manchestru United striela druhý gól svojho tímu počas futbalového zápasu medzi Atalantou a Manchestrom United, 2. novembra 2021.
Foto: TASR/AP

Portugalský fenomén nastúpil v Bergame na 180. zápas v LM a tešil sa z gólov s poradovými číslami 138 a 139. "Proti Atalante sa nikdy nehrá ľahko. Ešte v Juventuse Turín nám tento súper vždy spôsobil veľké problémy. Vieme, že stále máme priestor na zlepšovanie, náš výkon nebol ideálny. Potrebujeme ako tím viac času, aby si všetko sadlo a hrali sme lepšie. Na konci stretnutia sme mali kusisko šťastia, ale to patrí k futbalu. Podstatné bolo nevzdávať sa, bojovať a veriť až do konca. Som rád, že som gólmi pomohol k zisku cenného bodu," citoval web UEFA Ronalda, ktorý skóroval v štyroch zápasoch skupinovej fázy LM už päťkrát, čo je viac ako polovica zásahov celého tímu (8). Jeho silné chvíle už pravidelne prichádzajú v záveroch. Predtým v súťaži strelil dva víťazné góly v dramatických a tesných dueloch doma s Atalantou (3:2) a Villarrealom (2:1). Od prestupu do Manchestru United zaznamenal v 13 sezónnych súťažných zápasoch 15 gólov, z toho šesť bolo víťazných a jeden remízový.
Eric Bailly z Manchestru United prevzal loptu od Duvana Zapatu z Atalanty počas futbalového zápasu medzi Atalantou a Manchestrom United, 2. novembra 2021.
Foto: TASR/AP

Kouč United Ole Gunnar Solskjaer po infarktovom závere vyzdvihol morálku tímu. Jeho hráči sa po domácom ligovom debakli 0:5 s FC Liverpool dostali pod paľbu kritiky fanúšikov a médií, počas minulého víkendu však prišla z ich strany reakcia v podobe triumfu 3:0 na ihrisku Tottenhamu. Ním si nórsky kouč "predĺžil život" na lavičke United a toto konštatovanie platí aj po utorku. "Nikto nemôže povedať ani slovko, že by naši hráči nemali charakter. Nevzdávali sa a bojovali až do konca. Cristiano opäť dokázal, že je výnimočný hráč. Podáva neskutočné výkony a strieľa dôležité góly. Pred druhým bol v ťažkej pozícii, jediným riešením bolo skúsiť sa z voleja oprieť do lopty. Trafil ju tak, ako to dokáže len on. Je ako Michael Jordan v časoch jeho najväčšej slávy v Chicagu Bulls," povedal Solskjaer, ktorého Ronaldo predstihol v historickom rebríčku najlepších strelcov United. Nór nastrieľal za tím z Old Trafford 126 gólov, Portugalčan ich má po utorku na konte 127.
Kouč United Ole Gunnar Solskjaer gestikuluje počas zápasu medzi tímami Manchester United - Atalanta Bergamo, 2. novembra 2021.
Foto: TASR/AP

Atalantu nezvládnutý záver stretnutia s Manchestrom môže stáť postup. V prípade víťazstva by sa vyšvihla po bok Villarrealu na čelo tabuľky a United by dostala pod tlak. "Bol to krásny večer, žiaľ, s trpkým koncom pre nás. Zápas mal vyrovnaný priebeh, remíza by mu svedčala viac. Sme v zložitej, ale nie v neriešiteľnej situácii. Skupina je nesmierne vyrovnaná, stať sa môže všeličo. Musíme zvládnuť ďalšie dva zápasy," vyhlásil tréner Atalanty Gian Piero Gasperini.