Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Ronaldo oslávil vyrovnanie rekordu gólom, United však padli v Berne

Futbalista Manchestru United Cristiano Ronaldo sa teší po strelení gólu v zápase prvého kola F-skupiny Ligy majstrov Young Boys Bern - Manchester United v Berne v utorok 14. septembra 2021. Foto: TASR/AP

Zvíťazili sme nad viacerými súpermi zvučného mena, no získať skalp Manchestru United v Lige majstrov je niečo výnimočné, nadchýnal sa tréner Bernu David Wagner.

Bratislava 15. septembra (TASR) - Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo vyrovnal rekord španielskeho brankára Ikera Casillasa v počte štartov v Lige majstrov a oslávil ho gólom. Oslabený Manchester United však prehral na pôde Young Boys Bern 1:2. Londýnska Chelsea sa doma natrápila so Zenitom Petrohrad, obhajcu trofeje vykúpil Romelu Lukaku.

Ronaldo si obliekol dres United v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži po 12 rokoch a 110 dňoch od finále v roku 2009, v ktorom "červení diabli" prehrali s Barcelonou. Proti Bernu sa strelecky presadil už po 13 minútach, keď si nabehol na center Bruna Fernandesa a strelou medzi nohy brankára Davida Von Ballmoosa poslal hostí do vedenia. Štýlovo tak oslávil 177. štart v LM, ktorým vyrovnal rekord Casillasa. Druhýkrát v kariére zaznamenal úvodný gól skupinovej fázy, čo sa ešte nepodarilo žiadnemu hráčovi v histórii súťaže. V sezóne 2009/10 pomohol k víťazstvu Realu Madrid nad FC Zürich 5:2.

Po vylúčení Aarona Wan-Bissaku však United dohrávali s desiatimi a Bernu sa podarilo otočiť nepriaznivý vývoj. V 66. minúte domáci vyrovnali zásluhou Nicolasa Moumiho Ngamaleua. V nadstavenom čase poslal Davidovi de Geovi "malú domov" Jesse Lingaard, no lopta išla pomaly a Jordan Siebatcheu ju poslal ponad brankára - 2:1. "Chlapci išli za hranice svojich možností, podali výnimočný výkon. Ukázali sme na ihrisku agresivitu a vášeň pre futbal. Veľká vďaka patrí našim skvelým fanúšikom, bez ich pomoci by sme európskeho giganta nezdolali. Zvíťazili sme nad viacerými súpermi zvučného mena, no získať skalp Manchestru United v Lige majstrov je niečo výnimočné," nadchýnal sa tréner Bernu David Wagner.

Kouč hostí Ole-Gunnar Solskjaer neskrýval sklamanie, že napriek sľubnému úvodu odišli jeho zverenci z umelej trávy v Berne s prázdnymi rukami. "Zápas výrazne poznačilo vylúčenie Wan Bissaku, proti ktorému však nemožno namietať. Bol to zákrok na červenú kartu. V druhom polčase som sa rozhodol vystriedať Ronalda i Fernandesa. Obaja toho veľa nabehali i v sobotňajšom dueli Premier League proti Newcastlu United. Nemanja Matič dokáže podržať loptu v strede poľa, Jessie Lingaard má zasa rýchle nohy. Mrzí ma, že sme v závere prišli o remízu."

Chelsea sa dlho nevedela presadiť proti veľmi dobre organizovanej obrane Zenitu Petrohrad. Bránku ruského tímu odklial až v 69. minúte Lukaku, ktorý po návrate na Stamford Bridge potvrdzuje povesť kanoniera. "Som šťastný, že môžem opäť obliekať dres Chelsea, tímu s veľmi dobrou pracovnou morálkou a vysokými ambíciami. Som zvyknutý na to, že sa počas zápasov musím presadiť proti päťčlennej obrannej hradbe súpera. Cesar Azpilicueta odviedol pri góle skvelú robotu," pochválil belgický reprezentant kapitána "The Blues."