Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Šport

Ronaldo vsietil 850. gól v kariére, pridal aj dve asistencie

Na archívnej snímke z 3. januára 2023 portugalský futbalista Cristiano Ronaldo máva divákom počas predstavenia v saudskoarabskom klube Al-Nassr v Rijáde. Foto: TASR/AP

Ronaldo sa predstaví v piatok na Tehelnom poli, keď slovenský národný tím privíta v zápase kvalifikácie na ME 2024 práve Portugalsko.

Ar Rass 3. septembra (TASR) –
Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo si pripísal v sobotňajšom zápase saudskoarabskej ligy ďalší gól. Jeho Al-Nassr vyhral na pôde Al-Hazemu 5:1 a hviezdny hráč zaznamenal aj dve asistencie. Presný zásah na 4:1 bol jeho 850. gól v kariére.

Tridsaťosemročný útočník najprv asistoval pri úvodnom góle Abdulrahmana Ghareeba v 33. minúte, po prestávke prispel k presnému zásahu svojho krajana Otavia na 3:1 a o desať minút neskôr sám zvýšil skóre. Vysoký triumf hostí zavŕšil v 78. minúte Sadio Mane.

Ronaldo tak zaznamenal šiesty gól v priebehu troch zápasov, Mane skóroval štvrtýkrát. Za hostí, ktorý sú po piatich zápasoch na šiestom mieste, hral do 83. minúty aj chorvátsky stredopoliar Marcelo Brozovič. Ronaldo sa predstaví v piatok na Tehelnom poli, keď slovenský národný tím privíta v zápase kvalifikácie na ME 2024 práve Portugalsko.